Prajitura cu ciocolata crema de vanilie si visine
Prajitura cu ciocolata crema de vanilie si visine este in desert savuros, aromat, perfect pentru ocazii speciale.
Ingrediente Prajitura cu ciocolata crema de vanilie si visine:
Blat de cacao :
- 4 oua
- 120 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 100 g faina
- 2 linguri cacao
- 1 lingurita praf de copt
Crema de vanilie:
- 700 ml lapte
- 1 cana zahar
- 1 1/2 plicuri budinca de vanilie
- 3 galbenusuri
- 250 g visine din compot scurse de suc
- 250 g unt moale
Decor:
- 20-30 visine din compot scurse de suc
Topping:
- 120 g ciocolata cu lapte
- 120 ml smantana pt frisca
Insiropare:
- 50 ml apa
- 1/2 lingurita cafea instant
Preparare Prajitura cu ciocolata crema de vanilie si visine:
Blat de cacao:
- Bateti albusurile cu un praf de sare pana devin o spuma tare.
- Adaugati jumatate din cantitatea de zahar, mixati pana cand obtineti o bezea ferma.
- Galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar si zaharul vanilat pana se obtine o crema omogena, apoi se incorporeaza usor in bezea.
- Faina cernuta amestecata cu cacaua si praful de copt, se adauga in compozitie in 3 reprize, amestecand usor cu o spatula pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 25×25 cm in care ati pus in prealabil hartie de copt.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 25-30 minute, verificati cu scobitoarea.
- Blatul obtinut se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in doua, obtinandu-se astfel doua blaturi.
Crema de vanilie:
- Puneti 500 ml lapte la fiert impreuna cu zaharul, intr-o craticioara la for mic.
- Restul de lapte se mixeaza cu pulberea de la plicurile de budinca si cu galbenusurile de ou, pana cand se obtine o compozitie omogena.
- Cand laptele incepe sa fiarba se adauga compozitia preparata anterior.
- Se mixeaza continuu pana cand se ingroasa budinca.
- Se ia craticioara de pe foc si se acopera cu o folie alimentara, direct peste aceasta.
- Se lasa sa se raceasca complet.
- Mixati untul moale pana cand devine crema.
- Adaugati budinca racita complet in 3-4 reprize, mixati pana la omogenizare.
- Se opresc 4-5 linguri din crema pentru decor.
- Visinele din compot (250 g) se scurg bine de suc si se incorporeaza in crema de vanilie ramasa.
Sirop:
- Cei 50 ml apa se fierb apoi se amesteca cu cafeaua instant, obtinandu-se o cafea solubila..
Asamblare Prajitura cu ciocolata crema de vanilie si visine:
- Asezati unul din blaturi pe un platou de prajituri.
- Intindeti crema de vanilie cu visine peste acesta.
- Blatul ramas se insiropeaza cu cafeaua solubila obtinuta.
- Peste acesta se intinde crema oprita pt decor (4-5 linguri).
- Aranjati visinele pt decor.
- Deasupra turnati glazura de ciocolata.
Glazura de ciocolata:
- Smantana pt frisca se pune intr-o craticioara la for mic.
- Cand incepe sa fiarba se ia de pe foc si se adauga ciocolata rupta in bucatele.
- Se mixeaza pana la omogenizare, se lasa sa se raceasca apoi se toarna peste prajitura.
- Prajitura cu ciocolata crema de vanilie si visine se lasa la frigider minim 3 ore inainte de a o taia si servi.
Please follow and like us:
Foarte buna, excelanta, merita incercata
Multumesc mult, Lenuta !