Prajitura duo cu mac si bezea

Prajitura duo cu mac si bezea este in desert savuros, usor de preparat. Blatul umed cu unt si mac se potriveste foarte bine cu bezeaua pufoasa.

Ingrediente Prajitura duo cu mac si bezea:

Blat simplu:

  • 250 g unt moale
  • 3/4 cana zahar
  • 4 oua ( 4 galbenusuri, 4 albusuri)
  • 2 cani faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 4 linguri amidon
  • 1 lingurita esenta de migdale/vanilie

Compozitie cu mac:

  • 100 g unt
  • 850 g seminte de mac
  • 2 linguri amidon
  • 2 oua

Bezea:

  • 4 albusuri
  • 1/2 cana zahar
  • Un praf de sare

Preparare Prajitura duo cu mac si bezea:

Blat simplu:

  • Untul moale se mixeaza cu zaharul pana cand se obtine o crema pufoasa omogena.
  • Se incorporeaza apoi 4 galbenusuri, se amesteca pana la omogenizare.
  • Intr-un alt castron se amesteca faina cernuta + amidonul + praful de copt; se incorporeaza in compozitia de unt-zahar-galbenusuri.
  • Se adauga si esenta de migdale/vanilie.
  • Intr-un alt castron se bat 4 albusuri cu un praf de sare pana devin bezea ferma.
  • Aceasta se va adauga treptat in castronul cu restul ingredientelor; se amesteca usor cu spatula pana la omogenizare.

Compozitie cu mac:

  • Cele 100 g unt se topesc; se asteapta sa se raceasca putin.
  • Semintele de mac se pun intr-un castron; peste acestea se adauga untul topit, se amesteca.
  • Se adauga ouale intregi, mixati usor, apoi se incorporeaza amidonul.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 24×24 cm.
  • Puneti in tava alternativ, cu ajutorul unei linguri, din cele 2 compozitii: cea simpla  si cea cu mac; nivelati.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40-45 minute.
  • Se scoate apoi tava din cuptor, iar deasupra se intinde uniform bezeaua:
  • Se bat cele 4 albusuri cu un praf de sare pana devin spuma tare.
  • Se adauga zaharul, se bat pana se obtine o bezea ferma.
  • Dupa ce ati intins bezeaua peste blatul copt se mai da tava in cuptor cca. 15 minute sau pana cand s-a rumenit bezeaua.
  • Prajitura duo cu mac si bezea se lasa sa se raceasca complet, se taie in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.