Prajitura cu blat de cacao crema de vanilie si bezea

Prajitura cu blat de cacao crema de vanilie si bezea este un desert savuros, foarte usor de preparat.

Prajitura cu blat de cacao crema de vanilie si bezea f
Ingrediente Prajitura cu blat de cacao crema de vanilie si bezea:

Blat de cacao:

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 5 linguri apa
  • 170 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 lingura cacao

Crema de vanilie:

  • 500 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat/1 lingurita extract de vanilie
  • 4 linguri faina
  • 250 g unt moale

Bezea:

  • 5 albusuri
  • 150 g zahar

Decor:

  • Ciocolata rasa

Preparare Prajitura cu blat de cacao crema de vanilie si bezea:

Blat de cacao:

  • Bateti albusurile cu un praf de sare pana devin o bezea tare.
  • Separat, se mixeaza galbenusurile cu zaharul si cu apa.
  • Se adauga faina cernuta amesteca cu praful de copt si cacaua.
  • In final se incorporeaza bezeaua treptat cu ajutorul unei spatule, amestecand usor de jos in sus.
  • Turnati compozitia obtinuta intr-o tava de 20×28 cm, dati-o in cuptorul incins la 180 grade celsius cca. 25-30 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Dupa ce blatul de cacao este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet.

Crema de vanilie:

  • Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat, faina si laptele pana se omogenizeaza, intr-o craticioara.
  • Se pune craticioara la foc mic si se lasa compozitia sa fiarba pana cand aceasta se ingroasa si devine ca o budinca, amestecand continuu.
  • Se ia apoi cratita de pe foc, se lasa sa se raceasca complet, acoperind-o cu o folie de plastic, direct peste aceasta.
  • Untul moale se mixeaza pana cand devine ca o crema.
  • Se adauga in acesta budinca racita complet, in 2-3 reprize, se mixeaza pana la omogenizare.
  • Crema de vanilie obtinuta se intinde peste blatul de cacao racit complet.
  • Se da prajitura la frigider cateva ore pana cand untul din crema de vanilie se intareste.

Bezeaua:

  • Mixati albusurile cu zaharul pana cand acesta se topeste, mixati in continuare bezeaua cca. 10 minute pe bain-marie, apoi intindeti-o uniform peste crema de vanilie ce intre timp s-a intarit.
  • Deasupra decorati Prajitura cu blat de cacao crema de vanilie si bezea cu ciocolata rasa.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.