Prajitura cu crema de capsuni si budinca de vanilie

Prajitura cu crema de capsuni si budinca de vanilie este un adevarat rasfat culinar. Blatul simplu se combina foarte bine cu crema de fructe,  budinca si decorul cu frisca si ciocolata, alcatuind o prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura cu crema de capsuni si budinca de vanilie:

Blat:

  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 1/2 lingurita praf de copt

Crema de capsuni cu budinca de vanilie:

  • 500 g capsuni curatate, spalate, sterse usor cu un prosop de hartie
  • 1 1/2 plic budinca de vanilie (60 g )
  • 30 g zahar

Decor:

  • 250 ml smantana pentru frisca rece
  • 1 lingura zahar pudra
  • 10 capsuni
  • Ciocolata rasa

Preparare Prajitura cu crema de capsuni si budinca de vanilie:

Blat:

  • Ouale se mixeaza cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Se adauga faina cernuta amestecata cu amidonul si praful de copt.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 20×20 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 20-25 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul obtinut se lasa sa se raceasca complet in tava.

Crema de capsuni si budinca de vanilie:

  • Capsunile se impart in doua partie egale (250 g si 250 g).
  • Una din jumatati se taie in bucatele; cealalta jumatate se face piure intr-un blender blender.
  • Din piureleul de capsuni obtinut, jumatate se pune intr-o craticioara cu zahar la foc mic; cealalta jumatate de piure de capsuni se amesteca intr-un castronel cu praful de la budinca de vanilie.
  • Cand incepe sa fiarba piureul + zahar se adauga piureul amestecat cu praful de la budinca.
  • Se amesteca continuu cu o spatula pana cand compozitia de ingroasa.
  • Se ia craticioara de fe foc, se lasa budinca sa se raceasca comlet, apoi se amesteca cu jumatatea de capsuni taiata in bucatele.
  • Crema astfel obtinuta se intinde peste blatul racit din tava.
  • Se da tava la frigider pana cand budinca de capsuni si vanilie se intareste, apoi se decoreaza cu frisca (se bate smantana pentru frisca cu zaharul pudra), cele 10 capsuni taiate pe sfert si cu ciocolata rasa.
  • Prajitura cu crema de capsuni si budinca de vanilie se pastreaza la frigider pana se consuma integral.
Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.