Prajitura cu budinca si capsuni
Prajitura cu budinca si capsuni este un desert rapid, aromat, usor de preparat. blatul fraged cu unt se combina foarte bine cu budinca de vanilie si fructele dulci, alcatuind o prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura cu budinca si capsuni:
Blat:
- 4 oua
- 200 g unt moale
- 170 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 200 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 50 ml lapte
Budinca de vanilie:
- 2 plicuri budinca de vanilie
- 850 ml lapte
- 70 g zahar
Decor:
- 700 g capsuni proaspete taiate pe sfert
Preparare Prajitura cu budinca si capsuni:
Blat:
- Untul moale se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o crema pufoasa.
- Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare.
- Se incorporeaza apoi faina + praful de copt si laptele, amestecati usor pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 20×28 cm in care ati pus hartie de copt.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 25-30 minute,
- Se lasa blatul obtinut sa se raceasca in tava.
Budinca de vanilie:
- 150 ml lapte se amesteca cu praful de la budincile de vanilie intr-un castron pana se obtine o compozitie omogena.
- Restul de lapte (700 ml) se pune impreuna cu zaharul intr-o craticioara antiaderenta la foc mic.
- Cand laptele clocoteste de adauga compozitia obtinuta anterior din lapte + praful de budinca.
- Se amesteca continuu pana cand budinca se ingroasa ( 1 – 2 minute).
- Se ia craticioara de pe foc, se lasa sa se raceasca complet, acoperind-o cu o folie de palstic direct peste ea.
Asamblare Prajitura cu budinca si capsuni:
- Peste blatul racit se intinde budinca de vanilie racita.
- Deasupra se aranjeaza uniform capsunile.
- Prajitura cu budinca si capsuni taiate se da la frigider minim 4 ore inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us: