Guguluf cu iaurt afine si glazura din lapte condensat

Guguluf-ul cu iaurt afine si glazura din lapte condensat este un desert excelent, usor din preparat.

Ingrediente Guguluf cu iaurt afine si glazura din lapte condensat:

  • 3 oua
  • 150 g unt topit si racit
  • 150 g iaurt natural
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 125 g zahar
  • 300 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 300 g afine + 1 lingura faina
  • Coaja rasa si sucul de la o lamaie

Glazura lapte condensat si lamaie:

  • 1 cutie metalica lapte condensat ( 397 g)
  • Sucul de la 2 lamai

Preparare Guguluf cu iaurt afine si glazura din lapte condensat:

  • Ouale se mixeaza cu zaharul intr-un castron pana cand acestea isi dubleaza volumul.
  • Se adauga esenta de vanilie, iaurtul, untul topit si racit, coaja si sucul de lamaie, amestecati usor pana la omogenizare.
  • Se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt, in 2-3 reprize, mixand usor dupa fiecare adaugare.
  • Afinele se dau prin lingura de faina si se adauga in aluat.
  • Ungeti cu putin unt si tapetati cu o lingurita de faina o forma de guguluf cu diametrul de 24 cm, apoi turnati compozitia obtinuta anterior in aceasta.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 30-40 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Guguluf-ul cu iaurt si afine se lasa sa se raceasca in tava cca. 5-10 minute, se rastoarna apoi pe un gratar/fund de lemn, se lasa sa se raceasca complet, se decoreaza cu glazura din lapte condensat si lamaie: laptele condensat din cutie se amesteca cu sucul de lamaie pana se obtine o compozitie omogena.
  • Aceasta se va turna uniform peste guguluful racit complet; se taie in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.