Guguluf cu iaurt afine si glazura din lapte condensat
Guguluf-ul cu iaurt afine si glazura din lapte condensat este un desert excelent, usor din preparat.

Ingrediente Guguluf cu iaurt afine si glazura din lapte condensat:
- 3 oua
- 150 g unt topit si racit
- 150 g iaurt natural
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 125 g zahar
- 300 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 300 g afine + 1 lingura faina
- Coaja rasa si sucul de la o lamaie
Glazura lapte condensat si lamaie:
- 1 cutie metalica lapte condensat ( 397 g)
- Sucul de la 2 lamai
Preparare Guguluf cu iaurt afine si glazura din lapte condensat:
- Ouale se mixeaza cu zaharul intr-un castron pana cand acestea isi dubleaza volumul.
- Se adauga esenta de vanilie, iaurtul, untul topit si racit, coaja si sucul de lamaie, amestecati usor pana la omogenizare.
- Se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt, in 2-3 reprize, mixand usor dupa fiecare adaugare.
- Afinele se dau prin lingura de faina si se adauga in aluat.
- Ungeti cu putin unt si tapetati cu o lingurita de faina o forma de guguluf cu diametrul de 24 cm, apoi turnati compozitia obtinuta anterior in aceasta.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 30-40 minute, verificati cu scobitoarea.
- Guguluf-ul cu iaurt si afine se lasa sa se raceasca in tava cca. 5-10 minute, se rastoarna apoi pe un gratar/fund de lemn, se lasa sa se raceasca complet, se decoreaza cu glazura din lapte condensat si lamaie: laptele condensat din cutie se amesteca cu sucul de lamaie pana se obtine o compozitie omogena.
- Aceasta se va turna uniform peste guguluful racit complet; se taie in felii.
Please follow and like us: