Chec cu ciocolata si nuci
Deliciosul Chec cu ciocolata si nuci se prepara usor. Blatul umed cu unt si gust intens de ciocolata se combina foarte bine cu nucile tocate, alcatuind un desert savuros.

Ingrediente Chec cu ciocolata si nuci:
Chec:
- 4 oua
- 100 g ciocolata neagra rasa/ tocata foarte marunt
- 100 g zahar
- 7 linguri faina
- 2 lingurite praf de copt
- 100 g unt
- 100 g nuci macinate
Glazura:
- 90 g ciocolata neagra
- 90 ml smantana pentru frisca
Decor:
- 4 linguri nuca tocata marunt/macinata
Preparare Chec cu ciocolata si nuci:
Chec:
- Untul se topeste intr-o carticioata antiaderenta; se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca.
- Albusurile se bat cu zaharul intr-un castron pana se obtine o bezea ferma.
- Se adauga galbenusurile pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
- Intr-un alt castron se amesteca faina cu praful de copt si nucile macinate; adaugati-le in compozitia cu oua-zahar.
- Turnati apoi untul topit si racit, amestecati si adaugati ciocolata rasa/tocata foarte marunt.
- Ungeti cu unt si prasarati putina faina intr-o forma rotunda cu gaura (22 cm).
- Turnati compozitia obtinuta anterior.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 40-45 minute, verificati cu scobitoarea.
- Se lasa sa se raceasca in tava, apoi se scoate si se decoreaza cu glazura de ciocolata:
- Smantana pentru frisca se infierbanta la foc mic (nu trebuie sa fiarba !) intr-o craticioara antiaderenta.
- Se ia apoi de pe foc si se adauga ciocolata rupta in bucatele; se lasa 1-2 minute, sa se topeasca, se amesteca apoi cu o spatula pana se obtine glazura.
- Dupa ce decorati cu glazura, presarati nuca macinata/tocata marunt.
- Se lasa sa se intareasca glazura, apoi Chec-ul cu ciocolata si nuci se poate taia in felii.
Please follow and like us: