Prajitura frageda cu migdale lamaie si glazura
Prajitura frageda cu migdale lamaie si glazura este un desert delicat, aromat, usor de preparat. Blatul cu textura fina si aroma de migdale se combina foarte bine cu glazura de lamaie, alcatuind o prajitura excelenta.
Ingrediente Prajitura frageda cu migdale lamaie si glazura:
Blat:
- 250 g unt
- 1 plic budinca de vanilie Dr. Oetker
- 4 oua
- 1 cana zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 200 g faina
- 100 g migdale macinate
- Coaja rasa de la o lamaie
- 2 lingurite praf de copt
Glazura:
- Sucul de la o jumatate de lamaie
- 3/4 cana zahar pudra
Preparare Prajitura frageda cu migdale lamaie si glazura:
Blat:
- Untul moale se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se obtine o crema omogena pufoasa.
- Se adauga ouale, se mixeaza pana la incorporare, apoi se adauga coaja rasa de lamaie.
- Adaugati praful de la budinca de vanilie (cernut), migdalele macinate, faina cernuta si praful de copt.
- Amestecati usor cu o spatula pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma rotunda cu diametrul de 24 cm in care ati pus hartie de copt.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 45 minute, verificati cu scobitoarea.
- Se scoate apoi din cuptor si cand inca este cald se decoreaza cu glazura: zaharul pudra se amesteca cu sucul de lamaie pana se obtine glazura.
- Aceasta se va intinde cat mai uniform cu lingura peste blatul cald.
- Prajitura frageda cu migdale lamaie si glazura se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in felii.
Please follow and like us: