Cheesecake cu ciocolata

0 Shares

Cheesecake cu ciocolata este un desert savuros, usor de preparat. Blatul fraged cu multa ciocolata se combina perfect cu stratul de branza, alcatuind o prajitura excelenta.

Ingrediente Cheesecake cu ciocolata:

Blat ciocolata:

  • 200 g ciocolata dark
  • 200 g unt moale
  • 200 g zahar pudra
  • 3 oua
  • 130 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt

Strat de branza:

  • 500 g branza dulce de vaci
  • 4 oua
  • 3/4 cana zahar
  • 100 g unt moale
  • 1 plic budinca de vanilie (40 g)

Preparare Cheesecake cu ciocolata:

Blat cu ciocolata:

  • Ciocolata se rupe in bucatele pe bain-marie, se lasa apoi sa se raceasca.
  • Intr-un castron se mixeaza untul moale cu zaharul pudra pana se obtine o compozitie omogena (cca. 5 minute).
  • Se adauga apoi ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare.
  • Turnati ciocolata topita, dupa ce s-a racit, apoi adaugati faina amestecata cu praful de copt, in 2-3 reprize.

Strat de branza:

  • Untul moale se mixeaza cu zaharul pana cand se obtine o crema pufoasa.
  • Se adauga galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare.
  • Incorporati apoi branza dulce si continutul plicului de budinca de vanilie (praful).
  • Intr-un alt castron se bat albusurile pana devin bezea tare, aceasta se va adauga apoi in 2-3 reprize in compozitia cu branza obtinuta anterior.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 20×30 cm.
  • Turnati compozitia cu ciocolata, nivelati, apoi cea cu branza, nivelati.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 50-60 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Cheesecake cu ciocolata se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.