Cheesecake cu ciocolata
Cheesecake cu ciocolata este un desert savuros, usor de preparat. Blatul fraged cu multa ciocolata se combina perfect cu stratul de branza, alcatuind o prajitura excelenta.
Ingrediente Cheesecake cu ciocolata:
Blat ciocolata:
- 200 g ciocolata dark
- 200 g unt moale
- 200 g zahar pudra
- 3 oua
- 130 g faina
- 1/2 lingurita praf de copt
Strat de branza:
- 500 g branza dulce de vaci
- 4 oua
- 3/4 cana zahar
- 100 g unt moale
- 1 plic budinca de vanilie (40 g)
Preparare Cheesecake cu ciocolata:
Blat cu ciocolata:
- Ciocolata se rupe in bucatele pe bain-marie, se lasa apoi sa se raceasca.
- Intr-un castron se mixeaza untul moale cu zaharul pudra pana se obtine o compozitie omogena (cca. 5 minute).
- Se adauga apoi ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare.
- Turnati ciocolata topita, dupa ce s-a racit, apoi adaugati faina amestecata cu praful de copt, in 2-3 reprize.
Strat de branza:
- Untul moale se mixeaza cu zaharul pana cand se obtine o crema pufoasa.
- Se adauga galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare.
- Incorporati apoi branza dulce si continutul plicului de budinca de vanilie (praful).
- Intr-un alt castron se bat albusurile pana devin bezea tare, aceasta se va adauga apoi in 2-3 reprize in compozitia cu branza obtinuta anterior.
- Puneti hartie de copt intr-o tava de 20×30 cm.
- Turnati compozitia cu ciocolata, nivelati, apoi cea cu branza, nivelati.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 50-60 minute, verificati cu scobitoarea.
- Cheesecake cu ciocolata se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in bucati.