Cheesecake cu ciocolata alba si fructe

39 Shares

Un desert perfect pentru o masa cu prietenii si/sau familia este deliciosul Cheesecake cu ciocolata alba si fructe. Ciocolata alba impreuna cu branza de vaci, alcatuiesc o prajitura fabuloasa.

Cheesecake cu ciocolata alba si fructe

Ingrediente Cheesecake cu ciocolata alba si fructe:

Blat:

  • 200 grame biscuiti simpli
  • 100 grame unt topit

Umplutura:

  • 1 kg branza vaci grasa
  • 200 grame ciocolata alba
  • 200 ml smantana pentru frisca Dorna
  • 5 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Coaja rasa de la o portocala

Glazura:

  • 100 grame ciocolata alba
  • 100 ml smantana pentru frisca Dorna

Decor:

  • Fructe de padure la alegere (zmeura, afine, coacaze, mure, etc.)

Preparare Cheesecake cu ciocolata alba si fructe:

Blat:

  • Rupeti biscuitii in bucatele.
  • Se zdrobesc biscuitii cu ajutorul unui ciocan de batut carnea, apoi se pun in blender, si se apasa functia PULSE pana devin ca un pesmet.
  • Turnati pesmetul intr-un castron, mixati-l cu untul topit, pana devine o compozitie omogena.
  • Se aseaza compozitia obtinuta pe fundul unei tavi cu pereti detasabili, cu diametrul de 26 cm, se preseaza cu lingura.
  • Se da la frigider pana e gata umplutura.

Umplutura:

  • Ciocolata alba se rupe in bucatele si se topeste pe bain-marie impreuna cu smantana pentru frisca.
  • Se lasa sa se raceasca.
  • Intr-un castron se mixeaza branza de vaci cu ouale, zaharul vanilat si coaja de portocale .
  • Incorporati ciocolata topita in compozitia de branza si oua.
  • Turnati compozitia obtinuta peste biscuitii care au stat la rece, nivelati.
  • Dati tava in cuptorul incins la foc mediu cca. 1 1/2 ora sau pana cand branza se desprinde de pe margini, iar mijlocul se crapa putin.
  • Dupa ce stingeti cuptorul, se mai lasa in cuptor cu usa inchisa, cca. 30 minute.
  • Se scoate apoi din cuptor, se lasa sa se raceasca complet, iar dupa aceea dati-l la frigider 1-2 ore, inainte de a turna glazura.

Glazura:

  • Topiti ciocolata alba impreuna cu smantana pentru frisca.
  • Se lasa sa se racesca complet, apoi se toarna peste cheesecake-ul ce a stat la frigider 1-2 ore.
  • Se decoreaza apoi cu fructele alese.
  • Se da din nou la frigider pana se serveste.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.