Cheesecake cu ciocolata alba si fructe
Un desert perfect pentru o masa cu prietenii si/sau familia este deliciosul Cheesecake cu ciocolata alba si fructe. Ciocolata alba impreuna cu branza de vaci, alcatuiesc o prajitura fabuloasa.
Ingrediente Cheesecake cu ciocolata alba si fructe:
Blat:
- 200 grame biscuiti simpli
- 100 grame unt topit
Umplutura:
- 1 kg branza vaci grasa
- 200 grame ciocolata alba
- 200 ml smantana pentru frisca Dorna
- 5 oua
- 2 plicuri zahar vanilat
- Coaja rasa de la o portocala
Glazura:
- 100 grame ciocolata alba
- 100 ml smantana pentru frisca Dorna
Decor:
- Fructe de padure la alegere (zmeura, afine, coacaze, mure, etc.)
Preparare Cheesecake cu ciocolata alba si fructe:
Blat:
- Rupeti biscuitii in bucatele.
- Se zdrobesc biscuitii cu ajutorul unui ciocan de batut carnea, apoi se pun in blender, si se apasa functia PULSE pana devin ca un pesmet.
- Turnati pesmetul intr-un castron, mixati-l cu untul topit, pana devine o compozitie omogena.
- Se aseaza compozitia obtinuta pe fundul unei tavi cu pereti detasabili, cu diametrul de 26 cm, se preseaza cu lingura.
- Se da la frigider pana e gata umplutura.
Umplutura:
- Ciocolata alba se rupe in bucatele si se topeste pe bain-marie impreuna cu smantana pentru frisca.
- Se lasa sa se raceasca.
- Intr-un castron se mixeaza branza de vaci cu ouale, zaharul vanilat si coaja de portocale .
- Incorporati ciocolata topita in compozitia de branza si oua.
- Turnati compozitia obtinuta peste biscuitii care au stat la rece, nivelati.
- Dati tava in cuptorul incins la foc mediu cca. 1 1/2 ora sau pana cand branza se desprinde de pe margini, iar mijlocul se crapa putin.
- Dupa ce stingeti cuptorul, se mai lasa in cuptor cu usa inchisa, cca. 30 minute.
- Se scoate apoi din cuptor, se lasa sa se raceasca complet, iar dupa aceea dati-l la frigider 1-2 ore, inainte de a turna glazura.
Glazura:
- Topiti ciocolata alba impreuna cu smantana pentru frisca.
- Se lasa sa se racesca complet, apoi se toarna peste cheesecake-ul ce a stat la frigider 1-2 ore.
- Se decoreaza apoi cu fructele alese.
- Se da din nou la frigider pana se serveste.