Cheesecake cu ciocolata si zmeura
Savurosul Cheesecake cu ciocolata si zmeura se prepara usor si este foarte gustos. Combinatia ciocolata-branza-fructe creeaza o prajitura delicioasa ce merita incercata.
Ingrediente Cheesecake cu ciocolata si zmeura:
Blat ciocolata:
- 200 g ciocolata dark
- 200 g unt moale
- 200 g zahar pudra
- 3 oua
- 130 g faina
- 1/2 lingurita praf de copt
Umplutura de branza:
- 450 g branza crema
- 3 linguri smantana minim 20% grasime
- 5 linguri zahar pudra
- 3 linguri praf de budinca de vanilie
- 1 ou mare/ 2 mici
Fructe:
- 200 g zmeura
Preparare Cheesecake cu ciocolata si zmeura:
Umplutura de branza:
- Se mixeaza usor ingredientele pana se obtine o compozitie omogena.
Blat cu ciocolata:
- Ciocolata se rupe in bucatele pe bain-marie, se lasa apoi sa se raceasca.
- Intr-un castron se mixeaza untul moale cu zaharul pudra pana se obtine o compozitie omogena (cca. 5 minute).
- Se adauga apoi ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare.
- Turnati ciocolata topita, dupa ce s-a racit, apoi adauga faina amestecata cu praful de copt, in 2-3 reprize.
- Puneti hartie de copt intr-o tava de 20×28 cm.
- Turnati ¾ din compozitia de blat cu cicolata.
- Deasupra turnati umplutura de branza.
- Turnati peste aceasta restul compozitiei cu ciocolata.
- Zmeura se aranjeaza uniform peste ultimul strat cu ciocolata.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius 50-60 minute.
- Inchideti apoi cuptorul, deschideti usa acestuia si mai lasati tava in cuptor cca. 30 minute, apoi scoateti din cuptor Cheesecake-ul cu ciocolata si zmeura si asteptati sa se raceasca complet.