Cheesecake cu ciocolata si zmeura

0 Shares

Savurosul Cheesecake cu ciocolata si zmeura se prepara  usor si este foarte gustos. Combinatia ciocolata-branza-fructe creeaza o prajitura delicioasa ce merita incercata.

Ingrediente Cheesecake cu ciocolata si zmeura:

Blat ciocolata:

  • 200 g ciocolata dark
  • 200 g unt moale
  • 200 g zahar pudra
  • 3 oua
  • 130 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt

Umplutura de branza:

  • 450 g branza crema
  • 3 linguri smantana minim 20% grasime
  • 5 linguri zahar pudra
  • 3 linguri praf de budinca de vanilie
  • 1 ou mare/ 2 mici

Fructe:

  • 200 g zmeura

Preparare Cheesecake cu ciocolata si zmeura:

Umplutura de branza:

  • Se mixeaza usor ingredientele pana se obtine o compozitie omogena.

Blat cu ciocolata:

  • Ciocolata se rupe in bucatele pe bain-marie, se lasa apoi sa se raceasca.
  • Intr-un castron se mixeaza untul moale cu zaharul pudra pana se obtine o compozitie omogena (cca. 5 minute).
  • Se adauga apoi ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare.
  • Turnati ciocolata topita, dupa ce s-a racit, apoi adauga faina amestecata cu praful de copt, in 2-3 reprize.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 20×28 cm.
  • Turnati ¾ din  compozitia de blat cu cicolata.
  • Deasupra turnati umplutura de branza.
  • Turnati peste aceasta restul compozitiei cu ciocolata.
  • Zmeura se aranjeaza uniform peste ultimul strat cu ciocolata.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius 50-60 minute.
  • Inchideti apoi cuptorul, deschideti usa acestuia si mai lasati tava in cuptor cca. 30 minute, apoi scoateti din cuptor Cheesecake-ul cu ciocolata si zmeura si asteptati sa se raceasca complet.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.