Prajitura cu mere si bezea

Un desert  parfumat si delicios, il obtineti incercand apetisanta Prajitura cu mere si bezea. Pe cat de repede se prepara, pe atat de repede se si termina, fiind o prajitura savuroasa cu o consistenta usor umeda.

Prajitura cu mere si bezea

Ingrediente Prajitura cu mere si bezea:

Aluat:

  • 250 grame faina
  • 3 linguri zahar
  • 2 lingurite praf de copt
  • 4 galbenusuri
  • 125 grame unt

Umplutura:

  • 1 kg mere
  • 1 lingurita scortisoara

Bezeaua:

  • 4 albusuri
  • 100 grame zahar pudra

Preparare Prajitura cu mere si bezea:

Aluat:

  • Mixati ingredientele de aluat pana cand obtineti o coca omogena.
  • Dati-o la frigider 30 minute.
  • Intre timp preparati umplutura:
  • Spalati merele, curatati-le de coaja, dati-le pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi mixati-le cu scortisoara.
  • Scoateti coca din frigider, dupa ce au trecut cele 30 minute, intindeti din aceasta o foaie de marimea tavii de copt 20×28 cm.
  • Asezati foaia in tava pe care ati pus in prealabil hartie de copt.
  • Intindeti merele mixate cu scortisoara pe intreaga suprafata a tavii de copt (daca sunt prea zemoase, se scurge sucul format).
  • Bateti albusele cu zaharul pudra, pana cand acestea se intaresc.
  • Turnati albusele peste merele din tava.
  • Dati Prajitura cu mere si bezea in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de aproximativ 40 minute sau pana bezeaua se rumeneste.
  • Prajitura cu mere si bezea se lasa sa se raceasca, apoi se taie in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.