Pandispan cu coacaze rosii

Savurosul Pandispan cu coacaze rosii este un desert clasic, aromat, fraged, usor de preparat. Blatul pufos cu vanilie combinat cu fructele parfumate creeaza o prajitura excelenta.

Ingrediente Pandispan cu coacaze rosii:

  • 6 oua
  • 190 g zahar
  • 270 g faina
  • 1 plic  praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 200 ml ulei
  • 400 g coacaze rosii + 1 lingura faina + 2 linguri zahar

Preparare Pandispan cu coacaze rosii:

  • Galbenusurile se amesteca intr-un castron cu uleiul si esenta de vanilie cu ajutorul unui tel pana cand se obtine o compozitie omogena.
  • Albusurile se mixeaza intr-un alt castron cu un praf de sare pana cand  se obtine o spuma tare.
  • Se adauga zaharul treptat, se mixeaza pana cand se obtine o bezea ferma.
  • Turnati compozitia de galbenusurile obtinuta anterior in bezea, amestecati usor cu o spatula pana la incorporare completa.
  • Adaugati faina amestecata in prelabil cu praful de copt, amestecati cu spatula cu miscari usoare de jos in sus.
  • Fructele se curata, se spala, se sterg cu un prosop de hartie, apoi se dau prin 1 lingura faina si 2 de zahar.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 25×35 cm.
  • Turnati jumatate compozitia obtinuta anterior, peste acesta aranjati uniform jumatate din coacazele rosii, turnati restul de aluat, iar peste el coacazele ramasa.
  • Dati tava in cuptorul incins la 180 grade celsius cca. 40-35 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Lasati Pandispan-ul cu coacaze rosii sa se raceasca, decorati cu zahar pudra, taiati-l in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.