Pandispan cu coacaze rosii
Savurosul Pandispan cu coacaze rosii este un desert clasic, aromat, fraged, usor de preparat. Blatul pufos cu vanilie combinat cu fructele parfumate creeaza o prajitura excelenta.
Ingrediente Pandispan cu coacaze rosii:
- 6 oua
- 190 g zahar
- 270 g faina
- 1 plic praf de copt
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 200 ml ulei
- 400 g coacaze rosii + 1 lingura faina + 2 linguri zahar
Preparare Pandispan cu coacaze rosii:
- Galbenusurile se amesteca intr-un castron cu uleiul si esenta de vanilie cu ajutorul unui tel pana cand se obtine o compozitie omogena.
- Albusurile se mixeaza intr-un alt castron cu un praf de sare pana cand se obtine o spuma tare.
- Se adauga zaharul treptat, se mixeaza pana cand se obtine o bezea ferma.
- Turnati compozitia de galbenusurile obtinuta anterior in bezea, amestecati usor cu o spatula pana la incorporare completa.
- Adaugati faina amestecata in prelabil cu praful de copt, amestecati cu spatula cu miscari usoare de jos in sus.
- Fructele se curata, se spala, se sterg cu un prosop de hartie, apoi se dau prin 1 lingura faina si 2 de zahar.
- Puneti hartie de copt intr-o tava de 25×35 cm.
- Turnati jumatate compozitia obtinuta anterior, peste acesta aranjati uniform jumatate din coacazele rosii, turnati restul de aluat, iar peste el coacazele ramasa.
- Dati tava in cuptorul incins la 180 grade celsius cca. 40-35 minute, verificati cu scobitoarea.
- Lasati Pandispan-ul cu coacaze rosii sa se raceasca, decorati cu zahar pudra, taiati-l in felii.
Please follow and like us: