Chec insiropat cu lamaie si zmeura

Savurosul Chec insiropat cu lamaie si zmeura este un desert delicat, aromat, usor de preparat.

Ingrediente Chec insiropat cu lamaie si zmeura:

Chec:

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • Sucul si coaja rasa de la 2 lamai medii
  • 190 g faina
  • 65 g unt topit si racit
  • 95 g smantana pentru frisca
  • ½ plic praf de copt
  • 150 g zmeura proaspata

Sirop:

  • 75 ml apa
  • 30 g zahar
  • Sucul de la o lamaie

Decor:

  • 200 ml smantana pentru frisca rece
  • 30 g zahar pudra

Preparare Chec insiropat cu lamaie si zmeura:

Chec:

  • Zaharul se amesteca cu coaja rasa de lamaie; se lasa sa stea cca. 10 minute.
  • Ouale se mixeaza apoi intr-un castron cu zaharul + coaja de lamaie, pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Incorporati apoi smantana pentru frisca si sucul de lamaie, apoi faina cernuta amestecata cu praful de copt.
  • In final se adauga untul topit/racit si zmeura, se amesteca usor cu spatula pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma medie de chec.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 40-45 minute, verificati cu scobitoarea.

Sirop:

  • Se fierb apa cu zaharul intr-un ibric, se ia de pe foc, se dauga sucul de lamaie.
  • Se lasa sa se raceasca cateva minute, apoi se toarna uniform peste checul cald sau se unge cu acesta chec-ul cu o perie de alimente.

Decor:

  • Smantana pentru frisca rece se mixeaza cu zaharul pudra pana se obtine frisca.
  • Cu aceasta se decoreaza checul insiropat.
  • Chec-ul insiropat cu lamaie si zmeura se lasa cca. 1 ora la frigider, apoi se poate taia in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.