Chec insiropat cu lamaie si zmeura
Savurosul Chec insiropat cu lamaie si zmeura este un desert delicat, aromat, usor de preparat.

Ingrediente Chec insiropat cu lamaie si zmeura:
Chec:
- 3 oua
- 150 g zahar
- Sucul si coaja rasa de la 2 lamai medii
- 190 g faina
- 65 g unt topit si racit
- 95 g smantana pentru frisca
- ½ plic praf de copt
- 150 g zmeura proaspata
Sirop:
- 75 ml apa
- 30 g zahar
- Sucul de la o lamaie
Decor:
- 200 ml smantana pentru frisca rece
- 30 g zahar pudra
Preparare Chec insiropat cu lamaie si zmeura:
Chec:
- Zaharul se amesteca cu coaja rasa de lamaie; se lasa sa stea cca. 10 minute.
- Ouale se mixeaza apoi intr-un castron cu zaharul + coaja de lamaie, pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Incorporati apoi smantana pentru frisca si sucul de lamaie, apoi faina cernuta amestecata cu praful de copt.
- In final se adauga untul topit/racit si zmeura, se amesteca usor cu spatula pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma medie de chec.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 40-45 minute, verificati cu scobitoarea.
Sirop:
- Se fierb apa cu zaharul intr-un ibric, se ia de pe foc, se dauga sucul de lamaie.
- Se lasa sa se raceasca cateva minute, apoi se toarna uniform peste checul cald sau se unge cu acesta chec-ul cu o perie de alimente.
Decor:
- Smantana pentru frisca rece se mixeaza cu zaharul pudra pana se obtine frisca.
- Cu aceasta se decoreaza checul insiropat.
- Chec-ul insiropat cu lamaie si zmeura se lasa cca. 1 ora la frigider, apoi se poate taia in felii.
Please follow and like us: