Prajitura pufoasa cu  mure

0 Shares

Prajitura pufoasa cu  mure este un desert aromat, usor de preparat. Blatul fraged cu unt se combina foarte bine cu fructele dulci-acrisoare, alcatuind o prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura pufoasa cu  mure:

  • 6 oua
  • 175 g zahar
  • 250 g unt
  • 280 g faina
  • 2 linguri faina
  • 300 g mure

Preparare Prajitura pufoasa cu  mure:

  • Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se obtine o crema omogena.
  • Untul moale se mixeaza pana devine ca o crema si se adauga in castronul cu galbenusuri si zahar.
  • Albusurile se bat cu un praf de sare pana devin bezea tare intr-un alt castron.
  • Se adauga faina, apoi bezeaua in castronul cu galbenusuri-zahar-unt.
  • Se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
  • Jumatate din compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Murele se dau prin cele 2 linguri faina, apoi se aranjeaza uniform in aluatul pus in tava.
  • Deasupra se toarna uniform restul de aluat.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Prajitura pufoasa cu  mure se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.