Prajitura pufoasa cu mure
Prajitura pufoasa cu mure este un desert aromat, usor de preparat. Blatul fraged cu unt se combina foarte bine cu fructele dulci-acrisoare, alcatuind o prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura pufoasa cu mure:
- 6 oua
- 175 g zahar
- 250 g unt
- 280 g faina
- 2 linguri faina
- 300 g mure
Preparare Prajitura pufoasa cu mure:
- Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se obtine o crema omogena.
- Untul moale se mixeaza pana devine ca o crema si se adauga in castronul cu galbenusuri si zahar.
- Albusurile se bat cu un praf de sare pana devin bezea tare intr-un alt castron.
- Se adauga faina, apoi bezeaua in castronul cu galbenusuri-zahar-unt.
- Se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
- Jumatate din compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
- Murele se dau prin cele 2 linguri faina, apoi se aranjeaza uniform in aluatul pus in tava.
- Deasupra se toarna uniform restul de aluat.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40 minute, verificati cu scobitoarea.
- Prajitura pufoasa cu mure se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in bucati.