Prajitura frageda cu glazura de mure

Prajitura frageda cu glazura de mure este un desert savuros, usor de preparat. Blatul delicat cu gust intens de lamaie se combina foarte bine cu sosul dulce-acrisor din fructe alcatuind o prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura frageda cu glazura de mure:

Blat fraged cu unt:

  • 4 oua mici
  • 160 g zahar
  • 180 g unt moale
  • 180 g faina
  • Coaja rasa si sucul de la 2 lamai medii
  • 2 lingurite praf de copt

Glazura de mure:

  • 200 g mure (pot fi si congelate)
  • 1-2 linguri zahar tos
  • Zahar pudra

Preparare Prajitura frageda cu glazura de mure:

Glazura de mure:

  • Murele se pun intr-o craticioara antiaderenta impreuna cu zaharul tos la foc mic.
  • Se amesteca continuu si se lasa sa fiarba cca. 15-20 minute sau pana cand murele se inmoaie.
  • Compozitia obtinuta se lasa sa se raceasca complet, apoi se pune la rece in frigider  cca. 5 – 6 ore.
  • Nota ! Nu este obligatoriu sa se pregateasca sosul cu cateva ore inainte de blat, dar lasand sosul de mure la rece cateva ore acesta se va intarii si se va folosi mai putin zahar pudra pentru prepararea glazurii.

Blat fraged cu unt:

  • Albusurile se bat cu un praf de sare intr-un castron pana devin spuma tare
  • Se adauga jumatate din cantitatea de zahar  in 2 reprize, se mixeaza pana se obtine o bezea tare.
  • Intr-un alt castron se mixeaza untul moale cu restul de zahar pana se obtine o crema omogena pufoasa.
  • Se adauga galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare, apoi se incorporeaza coaja si sucul de lamaie.
  • Adaugati faina amestecata in prelabil cu praful de copt, iar in final turnati usor bezeaua, incorporand-o cu ajutorul unei spatule cu miscari lejere de sus in jos.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma rotunda cu diametrul de 22 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 30 minute verificati cu scobitoarea.
  • Blatul fraged cu unt se lasa sa se racesca complet, apoi se scoate din tava.

Glazura de mure:

  • Sosul de mure  rece se va scoate din frigider si se va mixa o cantitate de zahar pudra cat sa se obtina o glazura de consistenta mai groasa.
  • Se intinde  uniform peste blatul racit, iar  apoi Prajitura frageda cu glazura de mure se decoreaza cu mure proaspete.

Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.