Prajitura cu branza si visine
Prajitura cu branza si visine este un desert delicat, aromat, foarte savuros. Aluatul fraged se combina foarte bine cu fructele dulce-acrisoara si branza dulce, alcatuind o prajitura delicioasa.

Ingrediente Prajitura cu branza si visine:
Aluat:
- 3 oua
- 200 g zahar
- 80 g unt moale
- 200 ml lapte
- 450 g faina
- 1 plic praf de copt
Umplutura branza visine:
- 500 g branza dulce de vaci
- 1 cana visine din compot (scurse bine de suc)
- 4-5 linguri zahar
- 1 ou batut
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1-2 linguri gris
Preparare Prajitura cu branza si visine:
Umplutura branza visine:
- Mixati branza de vaci cu oul batut, zaharul, zaharul vanilat si grisul pana cand obtineti o compozitie omgena.
Aluat:
- Ouale se mixeaza cu zaharul pana cand se obtine o compozitie spumoasa.
- Se adauga untul moale, se mixeaza usor pana la omogenizare.
- Turnati laptele alternativ cu faina amestecata in prealabil cu praful de copt in 2-3 reprize; mixati usor pana obtineti un aluat omogen.
- Puneti hartie de copt intr-o tava de 20×30 cm.
- Intindeti cca. 1/2 din aluat in tava.
- Deasupra intindeti compozitia de branza uniform, iar peste aceasta aranjati visinele din loc in loc.
- Deasupra se intinde restul de aluat.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 45 minute.
- Prajitura cu branza si visine se lasa sa se racesca in tava, apoi se decoreaza cu zahar pudra, se taie in bucati.