Prajitura cu branza si visine

1 Shares

Prajitura cu branza si visine este un desert delicat, aromat, foarte savuros. Aluatul fraged se combina foarte bine cu fructele dulce-acrisoara si branza dulce, alcatuind o prajitura delicioasa.

Ingrediente Prajitura cu branza si visine:

Aluat:

  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 80 g unt moale
  • 200 ml lapte
  • 450 g faina
  • 1 plic praf de copt

Umplutura branza visine:

  • 500 g branza dulce de vaci
  • 1 cana visine din compot (scurse bine de suc)
  • 4-5 linguri zahar
  • 1 ou batut
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1-2 linguri gris

Preparare Prajitura cu branza si visine:

Umplutura branza visine:

  • Mixati branza de vaci cu oul batut, zaharul, zaharul vanilat si grisul pana cand obtineti o compozitie omgena.

Aluat:

  • Ouale se mixeaza cu zaharul pana cand se obtine o compozitie spumoasa.
  • Se adauga untul moale, se mixeaza usor pana la omogenizare.
  • Turnati laptele alternativ cu faina amestecata in prealabil cu praful de copt in 2-3 reprize; mixati usor pana obtineti un aluat omogen.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 20×30 cm.
  • Intindeti cca. 1/2 din aluat in tava.
  • Deasupra intindeti compozitia de branza uniform, iar peste aceasta aranjati visinele din loc in loc.
  • Deasupra se intinde restul de aluat.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 45 minute.
  • Prajitura cu branza si visine se lasa sa se racesca in tava, apoi se decoreaza cu zahar pudra, se taie in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.