Prajitura cu blat cacao budinca zmeura

0 Shares

Prajitura cu blat cacao budinca zmeura este un desert delicat, aromat, ce merita incercat pentru zile onomastice sau de sarbatori.

Ingrediente Prajitura cu blat cacao budinca zmeura:

Blat cacao:

  • 6 oua
  • 175 g zahar
  • 100 g faina
  • 50 g amidon
  • 40 g cacao

Budinca de vanilie:

  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 800 ml lapte
  • 150 g unt moale
  • 2 – 3 linguri zahar
  • Alte ingrediente:
  • 250 g zmeura proaspata

Decor:

  • 300 ml smantana pentru frisca rece
  • 1-2 linguri zahar pudra
  • Ciocolata rasa

Preparare Prajitura cu blat cacao budinca zmeura:

Blat cacao:

  • Mixati albusurile cu un praf de sare pana devine spuma tare.
  • Adaugati zaharul treptat, mixati pana obtineti o bezea ferma.
  • Incorporati galbenusurile (pe  care le amestecati inainte intr-un castronel), amestecati usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.
  • In final adaugati faina amestecata cu amidonul si cacaua (cernute).
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca.  25-35 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul de cacao obtinut se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie pe jumatate obtinandu-se astfel doua blaturi.

Budinca vanilie:

  • Praful de la budinca de vanilie se amesteca intr-un castron cu cca. 300 ml lapte.
  • Restul de lapte se pune intr-o craticioara impreuna cu zaharul la foc mic.
  • Cand acesta clocoteste se adauga compozitia obtinuta anterior din praf de budinca + lapte.
  • Amestecati continuu pana cand budinca se ingroasa.
  • Budinca de vanilie se acopera cu o folie de plastic direct peste aceasta.
  • Se lasa sa se raceasca.
  • Untul moale se mixeaza pana devine ca o crema.
  • Se adauga budinca racita in 2-3 reprize, se mixeaza usor pana cand se obtine o crema omogena.

Asamblare Prajitura cu blat cacao budinca zmeura:

  • Pe unul din blaturile de cacao obtinuta se intinde 1/2 din crema obtinuta.
  • Se aranjeaza uniform zmeura.
  • Se intinde restul de crema.
  • Se acopera cu cel de-al doilea blat de cacao.
  • Deasupra se intinde frisca (se bate smantana pentru frisca rece cu zaharul pudra pana se obtine o frisca consistenta) si se decoreaza cu ciocolata rasa.
  • Prajitura cu blat cacao budinca zmeura se da la frigider minim 4 ore inainte de a o taia si manca.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.