Prajitura cu crema de vanilie gem si ciocolata

1 Shares

Prajitura cu crema de vanilie gem si ciocolata este foarte savuroasa si este perfecta pentru masa de sarbatori. Blaturile fragede cu cacao combinate cu crema de vanilie si gemul dulce-acrisor, alcatuiesc o prajitura exceptionala.

Ingrediente  Prajitura cu crema de vanilie gem si ciocolata:

Blat cu cacao:

  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 200 g faina
  • 40 ml ulei
  • 40 ml lapte
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt

Crema de vanilie:

  • 500 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 linguri amidon
  • 250 g unt moale

Alte ingrediente:

  • Un borcan mic gem de zmeura

Decor:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • Frisca
  • Zmeura proaspata

Preparare  Prajitura cu crema de vanilie gem si ciocolata:

Blat cu cacao:

  • Mixati ouale cu zaharul pana cand acesta isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Turnati uleiul si laptele, iar in final incorporati faina amestecata cu praful de copt si cacaua.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 25×35 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 35-40 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul racit se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie pe jumatate obtinandu-se astfel doua blaturi.

Crema de vanilie:

  • Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat, amidonul si laptele pana se omogenizeaza, intr-o craticioara antiaderenta.
  • Se pune craticioara la foc mic si se lasa compozitia sa fiarba pana cand aceasta se ingroasa si devine ca o budinca, amestecand continuu.
  • Se ia apoi cratita de pe foc, se lasa budinca sa se raceasca complet, acoperind-o cu o folie de plastic, direct peste aceasta.
  • Untul moale se mixeaza pana cand devine ca o crema.
  • Se adauga in acesta budinca racita complet, in 2-3 reprize, se mixeaza usor pana la omogenizare.

Asamblare Prajitura cu crema de vanilie gem si ciocolata:

  • Unul  din blaturi  se aseaza pe un platou de prajituri, iar peste acesta se intinde uniform crema de vanilie obtinuta.
  • Se da platoul la frigider 1-2 ore sau pana cand se intareste untul din crema.
  • Se scoate apoi platoul din frigider si se intinde un strat subtire de gem de zmeura peste crema de vanilie.
  • Acoperiti cu cel de-al doliea blat.
  • Ciocolata cu lapte se topeste pe bain-marie, se lasa sa se raceasca cateva minute, apoi se toarna uniform peste ultimul blat.
  • Dupa ce ciocolata topita s-a racit pe blat, se da platoul din nou la frigider minimum 4-5 ore, apoi Prajitura cu crema de vanilie gem si ciocolata se poate taia in patrate.
  • Fiecare patrat se decoreaza cu un mot de frisca si o zmeura proaspata.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.