Prajitura cu blat cacao crema mascarpone piersici

Prajitura cu blat cacao crema mascarpone piersici este frageda, savuroasa, usor de preparat. blatul cu gust intens de cacao se combina perfect cu crema delicata cu aroma de fructe facand-o perfecta pentru orice ocazie.

Ingrediente Prajitura cu blat cacao crema mascarpone piersici:

Blat cacao:

  • 5 oua
  • 120 g faina
  • 30 g cacao
  • 160 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt

Crema de mascarpone si piersici:

  • 500 ml smantana pentru frisca rece
  • 250 g mascarpone rece
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 cutie compot piersici

Decor:

  • Ornamente de Ciocolata/ Ciocolata rasa

Preparare Prajitura cu blat cacao crema mascarpone piersici:

Blat cacao:

  • Albusurile se bat cu un praf de sare pana devin spuma.
  • Se adauga zaharul treptat, se mixeaza pana se obtine o bezea ferma.
  • Se incorporeaza galbenusurile cu ajutorul unei spatule.
  • In final se adauga faina amestecata cu cacaua (cernute) si praful de copt.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 24×24 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul de cacao obtinut se lasa sa se raceasca, apoi se taie pe jumatate obtinandu-se astfel doua blaturi.

Crema de mascarpone:

  • Smantana pentru frisca rece se bate cu zaharul pudra pana cand se obtine o frisca ferma.
  • Se adauga mascrponele rece, se amesteca usor pana la omogenizare.

Asamblare Prajitura cu blat cacao crema mascarpone piersici:

  • Bucatile de piersici din compot se scurg bine de suc, se taie in bucatele.
  • Fiecare foaie de blat se insiropeaza cu sucul de la compotul de piersici.
  • Asezati unul din blaturi pe un platou.
  • Peste aceste intindeti cca. 1/3 din crema de mascarpone obtinuta anterior.
  • Aranjati uniform bucatelele de piersici.
  • Intindeti 1/3 din crema.
  • Asezati cel de-al doilea blat de cacao insiropat cu sucul de la compot.
  • Peste acesta intindeti restul de crema (1/3).
  • Decorati cu cicolata rasa sau ornamente de ciocolata.
  • Dati platoul cu Prajitura cu blat cacao crema mascarpone piersici la frigider minim 6 ore.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.