Prajitura cu blat cacao branza crema si mascarpone
Prajitura cu blat cacao branza crema si mascarpone este un desert spectaculos cu mai multe straturi. Blatul fraged de cacao impreuna cu crema de branza si cea de mascarpone, alcatuiesc o prajitura perfecta de weekend.
Ingrediente Prajitura cu blat cacao branza crema si mascarpone:
Blat de cacao:
- 6 oua
- 6 linguri zahar pudra
- 3 linguri ulei
- 5 linguri faina
- 3 linguri cacao neagra
- 1 lingurita esenta rom
- 1 lingurita praf de copt
Crema de branza si unt:
- 500 g branza crema
- 200 g unt moale
- 5 linguri zahar pudra
Crema de frisca si mascarpone:
- 300 ml smantana pentru frisca
- 250 g branza mascarpone
- Ciocolata rasa
In plus:
- 2 borcane gem de afine (1 borcan cca. 350-400 g)
Preparare Prajitura cu blat cacao branza crema si mascarpone:
Blat de cacao:
- Albusurile se bat cu un praf de sare pana devin o spuma tare.
- Se adauga zaharul pudra in 2 reprize, se mixeaza pana cand obtineti o bezea tare.
- Intr-un alt castron se mixeaza galbenusurile cu uleiul si esenta de rom pana obtineti o compozitie omogena.
- Turnati compozitia obtinuta peste bezea, incorporati-o usor cu ajutorul unei spatule.
- In final se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua, amestecand usor cu spatula, cu miscari de jos in sus, pana cand obtineti o compozitie omogena.
- Turnati compozitia intr-o tava de 32×33 cm, in care ati pus hartie de copt.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 20-25 minute, verificati cu scobitoarea.
- Blatul de cacao obtinut se lasa sa se raceasca in tava, apoi se scoate cu grija hartia de copt si se imparte in doua parti egale, obtinandu-se astfel doua blaturi.
Crema de branza si unt:
- Mixati untul moale cu zaharul pudra pana cand obtineti o crema omogena.
- Adaugati branza crema in 2-3 reprize, mixati pana la omogenizare.
Crema de frisca si mascarpone:
- Mixati branza mascarpone intr-un castron pana cand devine ca o crema.
- Adaugati smantana pentru frisca, mixati pana la omogenizare.
Asamblare Prajitura cu blat cacao branza crema si mascarpone:
- Unul din blaturile de cacao se aseaza pe un platou de prajituri.
- Peste acesta se intinde uniform unul din borcanele cu gem de afine.
- Deasupra intindeti crema de branza si unt.
- Asezati cel de-al doilea blat de cacao.
- Ungeti-l cu cel de-al doilea borcan de gem de afine.
- Intindeti crema de mascarpone si frisca.
- Deasupra decorati cu ciocolata rasa.
- Lasati Prajitura cu blat cacao branza crema si mascarpone la frigider minim 8 ore inainte de a o taia si servi.
Please follow and like us: