Prajitura cu capsuni si mascarpone

3 Shares

Prajitura cu capsuni si mascarpone este un adevarat rasfat culinar. Blatul pufos de pandispan se combina foarte bine cu fructele aromate si crema de mascarpone – frisca.

Ingrediente Prajitura cu capsuni si mascarpone:

Blat:

  • 6 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 1/2 cana amidon
  • 1 lingurita praf de copt

Crema:

  • 500 ml smantana pentru frisca rece
  • 250 g mascarpone rece
  • 3 linguri zahar pudra

Alte ingrediente:

  • 1.5 – 2 kg capsuni

Decor:

  • 400 ml smantana pentru frisca rece
  • 1-2 linguri zahar pudra

Preparare Prajitura cu capsuni si mascarpone:

Blat:

  • Bateti albusurile cu zaharul pana cand obtineti o bezea ferma.
  • Adaugati galbenusurile pe rand, amestecand usor dupa fiecare cu ajutorul unei spatule.
  • In final adaugati faina amestecata cu amidonul si praful de copt.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 25×35 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 30 – 40 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul obtinut se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie pe jumatate, obtinandu-se astfel doua blaturi.

Crema cu mascarpone:

  • Smantana pentru frisca rece se bate cu zaharul pudra pana cand se obtine o frisca consistenta.
  • Se adauga branza mascarpone rece, se amesteca usor pana la omogenizare.

Capsunile:

  • Se spala, se curata de eventualele frunze.
  • Jumatate din acestea se taie in felii si se vor folosi la crema, iar cealalta jumatate le lasam intregi si le folosim la decor.

Decor:

  • Bateti cei 400 ml smantana pentru frisca rece cu zaharul pudra pana se obtine o frisca consistenta.

Asamblare Prajitura cu capsuni si mascarpone:

  • Intindeti 1/2 din crema cu mascarpone obtinuta peste unul din blaturi.
  • Peste aceasta aranjati uniform capsunile taiate felii.
  • Intindeti restul de crema peste ele.
  • Acoperiti cu cel de-al doilea blat.
  • Deasupra intindeti uniform frisca.
  • Peste ea decorati cu capsunile intregi.
  • Prajitura cu capsuni si mascarpone se da la frigider minimum 4 ore inainte de a o taia si servi.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.