Prajitura cu capsuni si mascarpone
Prajitura cu capsuni si mascarpone este un adevarat rasfat culinar. Blatul pufos de pandispan se combina foarte bine cu fructele aromate si crema de mascarpone – frisca.

Ingrediente Prajitura cu capsuni si mascarpone:
Blat:
- 6 oua
- 1 cana zahar
- 1 cana faina
- 1/2 cana amidon
- 1 lingurita praf de copt
Crema:
- 500 ml smantana pentru frisca rece
- 250 g mascarpone rece
- 3 linguri zahar pudra
Alte ingrediente:
- 1.5 – 2 kg capsuni
Decor:
- 400 ml smantana pentru frisca rece
- 1-2 linguri zahar pudra
Preparare Prajitura cu capsuni si mascarpone:
Blat:
- Bateti albusurile cu zaharul pana cand obtineti o bezea ferma.
- Adaugati galbenusurile pe rand, amestecand usor dupa fiecare cu ajutorul unei spatule.
- In final adaugati faina amestecata cu amidonul si praful de copt.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 25×35 cm in care ati pus hartie de copt.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 30 – 40 minute, verificati cu scobitoarea.
- Blatul obtinut se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie pe jumatate, obtinandu-se astfel doua blaturi.
Crema cu mascarpone:
- Smantana pentru frisca rece se bate cu zaharul pudra pana cand se obtine o frisca consistenta.
- Se adauga branza mascarpone rece, se amesteca usor pana la omogenizare.
Capsunile:
- Se spala, se curata de eventualele frunze.
- Jumatate din acestea se taie in felii si se vor folosi la crema, iar cealalta jumatate le lasam intregi si le folosim la decor.
Decor:
- Bateti cei 400 ml smantana pentru frisca rece cu zaharul pudra pana se obtine o frisca consistenta.
Asamblare Prajitura cu capsuni si mascarpone:
- Intindeti 1/2 din crema cu mascarpone obtinuta peste unul din blaturi.
- Peste aceasta aranjati uniform capsunile taiate felii.
- Intindeti restul de crema peste ele.
- Acoperiti cu cel de-al doilea blat.
- Deasupra intindeti uniform frisca.
- Peste ea decorati cu capsunile intregi.
- Prajitura cu capsuni si mascarpone se da la frigider minimum 4 ore inainte de a o taia si servi.