Prajitura cu capsuni crema de frisca si bezea

Prajitura cu capsuni crema de frisca si bezea este un desert exceptional de primavara. Blatul fraged umezit de stratul de capsuni, impreuna cu crema de frisca si mascarpone, sunt completate perfect de top-ul de bezea.

Prajitura cu capsuni crema de frisca si bezea

Ingrediente Prajitura cu capsuni crema de frisca si bezea:

Blat:

  • 300 g faina
  • 180 g unt rece
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar pudra
  • Un praf de sare

Strat capsuni:

  • 1 kg capsuni
  • 4 linguri amidon
  • 4 linguri zahar

Crema de frisca:

  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 250 g mascarpone
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat

Bezea:

  • 4 albusuri
  • 120 g zahar pudra
  • 2 linguri amidon

Preparare Prajitura cu capsuni crema de frisca si bezea:

Blat:

  • Framanatati ingredientele de blat pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Dati-l la frigider cca. 30 minute.

Intre timp pregatim capsunile:

  • Curatati capsunile, spalati-le, stergeti-le usor cu un prosop de hartie.
  • Taiati capsunile in bucatele mici, puneti-le intr-un castron.
  • Adaugati zaharul si amidonul, amestecati usor pana la omogenizare.

 

  • Aluatul rece se intinde intr-o foaie de dimensiunile tavii de copt 20×30 cm.
  • Punem hartie de copt in tava, aranjam foaia de aluat in aceasta si o intepam cu furculita din loc in loc.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 200 grade celsius cca. 10-12 minute sau pana cand se rumeneste usor.
  • Dupa aceea asezam umplutura de capsuni pregatita anterior, peste blatul partial copt.
  • Dam tava din nou la cuptor pentru inca 10-12 minute sau pana cand capsunile sunt inmuiate.
  • Scoateti tava din cuptor, lasati blatul si compozitia de capsuni sa se raceasca complet.

Bezea:

  • Mixati albusurile cu un praf de sare pana obtineti o spuma tare.
  • Adaugati zaharul, mixati pana cand obtineti o bezea ferma.
  • In final se adauga amidonul, se amesteca usor cu o spatula, apoi bezeaua obtinuta se toarna in tava de 20×30 cm, in care am pus hartie de copt.
  • Se coace in cuptorul preincalzit la 160 grade celsius cca. 20-25 minute.
  • Se inchide focul si se lasa tava sa se raceasca in cuptorul lasat cu usa deschisa.

Crema de frisca si mascarpone:

  • Mixati smantana pentru frisca cu zaharul si zaharul vanilat pana cand obtineti o frisca de consistenta ferma.
  • Adaugati branza mascarpone, mixati pana la omogenizare.

Asamblare Prajitura cu capsuni crema de frisca si bezea:

  • Peste blatul cu compozitia de capsuni racit se intinde crema de frisca si mascarpone.
  • Deasupra asezam bezeaua coapta racita, dupa ce scoatem cu grija hartia de copt.
  • Dati Prajitura cu capsuni crema de frisca si bezea la frigider minim 4 ore pentru a se inmuia, inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *