Prajitura cu capsuni mascarpone si branza crema
Prajitura cu capsuni mascarpone si branza crema este un desert delicat, aromat, perfect pentru ocazii. Blatul fraged cu capsuni se combina foarte bine cu crema de branza si mascarpone.
Ingrediente Prajitura cu capsuni mascarpone si branza crema:
Blat:
- 6 oua
- 300 g unt
- 300 g faina
- 300 g zahar
- 1 plic praf de copt
- Coaja rasa de la o lamaie
- Capsuni taie in bucatele (cat sa acopere suprafata tavii cca. 150-200 g)
Crema de mascarpone si branza:
- 1 kg branza crema rece
- 500 g branza mascarpone rece
- 6 -8 linguri zahar pudra
- 1 lingurita esenta de vanilie
Preparare Prajitura cu capsuni mascarpone si branza crema:
Blat:
- Mixati untul cu zaharul pana cand obtineti o crema pufoasa omogena.
- Adaugati coaja rasa de lamaie, apoi ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare.
- In final se adauga faina amestecata cu praful de copt, se mixeaza usor pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 25×35 cm in care ati pus hartie de copt.
- Deasupra se aranjeaza bucatelele de capsuni.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 50 minute, verificati cu scobitoarea.
- Lasati blatul obtinut sa se taceasca in tava (bucatile de capsuni vor cadea la baza blatului).
Crema de mascarpone si branza:
- Intr-un castron mixati branza crema cu mascarpone, zaharul pudra si esenta de vanilie.
- Crema obtinuta se intinde uniform peste blatul racit din tava.
- Deasupra se presara ciocolata alba taiata marunt.
- Prajitura cu capsuni mascarpone si branza crema se lasa la frigider minim 5 ore apoi se taie in bucati, fiecare bucata se va decora cu o capsune intreaga.