Prajitura cu coacaze si bezea

Prajitura cu coacaze si bezea este un desert rafinat, aromat, usor de preparat. Puteti folosi si alte fructe de vara (mure, zmeura), rezultatul final va fi la fel de savuros.

Ingrediente Prajitura cu coacaze si bezea:

Blat:

  • 4 galbenusuri
  • 200 g unt rece
  • 50 g zahar pudra
  • 250 g faina
  • 1/2 plic praf de copt

Fructe:

  • 500 g coacaze
  • 3 linguri amidon

Bezea:

  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • 3 lingurite amidon

Preparare Prajitura cu coacaze si bezea:

Blat:

  • Faina se cerne intr-un castron mare, se adauga untul rece taiat bucatele, zaharul pudra si praful de copt, se framanata usor pana se obtine un aluat tip crumble.
  • Se adauga apoi galbenusurile si se framanta usor ingredientele pana se obtine o compozitie omogena.
  • Aceasta  se intinde apoi intr-o tava de 25×35 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava la frigider cca. 15 minute, pana cand se incalzeste cuptorul la 170 grade celsius.
  • Se inteapa apoi aluatul cu o furculita din loc in loc si se da tava in cuptorul incins cca. 20 minute.

Intre timp se prepara bezeaua:

  • Albsurile se bat cu zaharul pana cand se obtine o bezea  ferma si lucioasa, apoi se adauga amidonul ce se incoporeaza cu ajutorul unei spatule cu miscari usoare de sus in jos.
  • Coacazele se desprind de pe crengute, se spala, se sterg usor, apoi se dau prin amidon.
  • Se scoata tava ce a stat 20 minute in cuptor, se pun coacazele peste aluatul partial copt, iar peste aceastea se toarna uniform bezeaua, se niveleaza si se da tava din nou la cuptor pentru inca 20 minute sau pana cand bezeaua devine aurie.
  • Prajitura cu coacaze si bezea se lasa sa se raceasca in tava, apoi se taie in bucati.

Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.