Prajitura cu crema de vanilie si gem de coacaze

925 Shares

Un desert perfect atunci cand aveti musafiri este savuroasa Prajitura cu crema de vanilie si gem de coacaze. Blatul pufos cu gem acrisor de coacaze si bezea delicata, impreuna cu crema de vanilie, alcatuiesc o prajitura nemaipomenita.

prajitura-cu-crema-de-vanilie-si-gem-de-coacaze

Ingrediente Prajitura cu crema de vanilie si gem de coacaze:

Blaturi:

  • 320 grame faina
  • 3 galbenusuri
  • 200 grame unt la temepratrua camerei
  • 1/3 cana zahar
  • 1 lingurita praf de copt

Bezeaua:

  • 5 albusuri
  • 1 cana zahar
  • 1 lingura amidon alimentar

Crema de vanilie:

  • 500 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 1 plic zahar vanilat
  • 125 grame zahar
  • 125 grame faina
  • 100 grame unt la temperatura camerei
  • 1 borcan gem de coacaze

Preparare Prajitura cu crema de vanilie si gem de coacaze:

Blaturile cu gem de coacaze si bezea:

  • Puneti toate ingredientele pentru blaturi intr-un castron mare.
  • Framantati pana cand obtineti un aluat omogen, apoi impartitit-l in doua parti egale.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 23×33 cm.
  • Intindeti prima foaia de aluat de dimensiunile tavii de copt, apoi ungeti-o cu jumatate din gemul de coacaze.
  • Bateti albusele cu zaharul pana cand acestea se intaresc, apoi incorporati amidonul.
  • Turnati jumatate din bezeaua obtinuta peste gemul de coacaze.
  • Se da tava in cuptorul incins la 170 grade celsius timp de 30 minute.
  • Se procedeaza la fel si cu cea de-a doua bucata de aluat (se intinde o foaie de aluat de dimensiunile tavii, se unge cu restul de gem de coacaze, iar deasupra se intinde restul de bezea obtinuta) .

Intre timp, preparati crema de vanilie:

  • Intr-un castron mixati 3/4 cana lapte cu zaharul, zaharul vanilat, faina si galbenusele.
  • Restul de lapte se pune la fiert la foc mic.
  • Cand acesta clocoteste, adaugati compozitia obtinuta anterior in castron, din restul ingredientelor.
  • Mixati continuu pana cand crema de vanilie se ingroasa si nu mai exista cocoloase.
  • Lasati crema de vanilie sa se raceasca complet, apoi mixati-o cu untul.

Asamblare Prajitura cu crema de vanilie si gem de coacaze:

  • Pe un platou de prajituri asezati unul din blaturile cu gem si bezea coapte, dupa ce s-a racit complet.
  • Intindeti peste acesta crema de vanilie.
  • Deasupra asezati cel de-al doilea blat cu gem si bezea copt.
  • Presarati deasupra zahar pudra.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.