Prajitura cu ciocolata si piersici

4 Shares

Prajitura cu ciocolata si piersici este un desert savuros, usor de preparat. Crema delicata de ciocolata combinata cu aroma piersicilor creeaza o prajitura excelenta.

Prajitura cu ciocolata si piersici

Ingrediente Prajitura cu ciocolata si piersici:

Blat:

  • 5 oua
  • 100 g faina
  • 100 g zahar
  • 20 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt

Crema de ciocolata:

  • 400 ml lapte
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 75 g zahar
  • 150 g branza crema
  • Cca. 300 g piersici din conserva

Insiropare:

  • 200 ml suc din conserva de piersici

Decor:

  • 50 g ciocolata
  • 20-40 ml lapte
  • 20 g fulgi de cocos

Preparare Prajitura cu ciocolata si piersici:

Blat:

  • Bateti albusurile cu zaharul pana cand obtineti o bezea ferma.
  • Adaugati  apoi galbenusurile.
  • In final se incorporeaza faina amestecata in prealabil cu cacaua si praful de copt, cu ajutorul unei spatule.
  • Turnati compozitia obtinuta intr-o tava de 20×24 cm, in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20-25 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul copt se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in doua, obtinandu-se doua blaturi.

Crema de ciocolata:

  • Pregatiti budinca de ciocolata conform instructiunilor de pe ambalaj (amestecati praful de budinca cu cca. 75 ml lapte, pana obtineti o compozitie omogena. Restul de lapte se pune la fiert impreuna cu zaharul. Cand acesta incepe sa fiarba se adauga in el compozitia de praf budinca+lapte obtinuta anterior. Se amesteca continuu 2-3 minute sau pana cand budinca se ingroasa).
  • Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca complet acoperindu-se cu o folie de plastic direct peste aceasta.
  • Dupa ce budinca de ciocolata s-a racit complet se mixeaza cu branza crema pana la omogenizare, obtinandu-se astfel crema de ciocolata.

Asamblare Prajitura cu ciocolata si piersici:

  • Unul din blaturile obtinute se asaza pe un platou de prajituri.
  • Acesta se insiropeaza cu 1/2 din siropul de la compot.
  • Intindeti jumatate din crema de ciocolata obtinuta anterior.
  • Peste aceasta se asaza uniform piersicile din compot scurse bine de zeama, taiate in bucatele.
  • Intindeti restul de crema de ciocolata.
  • Asezati cel de-al doilea blat, insiropati-l cu restul de sirop.
  • Deasupra decorati cu glazura de ciocolata (dizolvati ciocolata rupta in bucatele pe bain-marie, adaugati laptele, mixati pana la omogenizare).
  • Peste glazura presati fulgii de cocos.
  • Dati Prajitura cu ciocolata si piersici la frigider minim 4 ore inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.