Prajitura cu cacao cocos si crema de vanilie

Prajitura cu cacao cocos si crema de vanilie este un desert fraged, usor de preparat. Blaturile umede combinate cu crema de vanilie, compun o prajitura excelenta.

Prajitura cu cacao cocos si crema de vanilie

Ingrediente Prajitura cu cacao cocos si crema de vanilie:

Blaturi de cacao:

  • 300 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 150 g margarina/unt
  • 1/2 plic praf de copt
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • 1-2 linguri smantana 18%

Blat de cocos:

  • 6 albusuri
  • 100 g zahar
  • 200 g fulgi de cocos
  • 200 ml lapte

Crema de vanilie:

  • 6 galbenusuri
  • 3 linguri faina
  • 300 ml lapte
  • 250 g unt moale
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat/1 lingurita esenta de vanilie/seminte pastaie de vanilie

Decor:

  • Fulgi de cocos/ciocolata rasa/cacao

Preparare Prajitura cu cacao cocos si crema de vanilie:

Blaturi de cacao:

  • Mixati untul cu zaharul, oul si smantana pana obtineti o crema omogena.
  • Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt, apoi se cern in castronul cu restul ingredientelor amestecate anterior.
  • Se amesteca usor pana la omogenizare.
  • Aluatul obtinut se imparte in doua parti egale, ce se vor coace pe rand intr-o tava de 20×25 cm, in care ati pus hartie de copt, cca, 30-35 minute, sau verificati cu scobitoarea (cuptorul preincalzit la 175 grade celsius).
  • Blaturile se lasa sa se raceasca complet.

Blat de cocos:

  • Laptele se fierbe cu fulgii de cocos cca. 3-4 minute, mixand continuu, apoi compozitia obtinuta se lasa sa se raceasca complet.
  • Mixati albusurile cu un praf de sare pana se intaresc.
  • Adaugati zaharul treptat, mixati pana cand obtineti o bezea tare.
  • Dupa ce se raceste laptele fiert cu fulgii de cocos, incorporati treptat in aceasta compozitie albusurile batute, cu ajutorul unei spatule.
  • Amestecati usor pana la omogenizare.
  • Turnati compozitia obtinuta intr-o tava de copt de 20×25 cm, in care ati pus hartie de copt.
  • Se lasa in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 20-25 minute.
  • Se lasa sa se raceasca complet.

Crema de vanilie:

  • Mixati galbenusurile cu zaharul si faina intr-o craticioara antiaderenta.
  • Adaugati laptele treptat, amestecati pana la omogenizare, astfel incat sa nu mai aveti cocoloase.
  • Puneti cratita la foc mic, amestecati pana cand crema se ingroasa.
  • Se ia de pe foc se adauga vanilia, se acopera cu o folie de plastic, se lasa sa se raceasca complet.
  • Mixati untul moale pana devine ca o crema.
  • Adaugati treptat in acesta crema de vanilie, dupa ce s-a racit complet, mixati pana la omogenizare.

Asamblare Prajitura cu cacao cocos si crema de vanilie:

  • Asezati unul din blaturile cu cacao pe un platou de prajituri.
  • Peste acesta asezati blatul de cocos.
  • Puneti cel de-al doilea blat de cacao.
  • Deasupra intindeti crema de vanilie.
  • Decorati cu fulgi de cocos, ciocolata rasa sau cacao.
  • Prajitura cu cacao cocos si crema de vanilie se lasa la frigider minim 8 ore inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.