Prajitura cu branza si afine
Prajitura cu branza dulce si afine este un desert excelent usor de pregatit. Foile fraged se combina perfect cu branza dulce si aroma usor acrisoara a fructelor.

Ingrediente Prajitura cu branza si afine:
Blat:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 2 linguri ulei
- 4 linguri faina
Crema de branza de vaci si afine:
- 400 g branza dulce de vaci
- 250 ml smantana pentru frisca
- 4-5 linguri zahar pudra
- 1 plic gelatina
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 150 g afine
Preparare Prajitura cu branza si afine:
Blat:
- Albusurile se bat cu un praf de sare pana devin spuma tare.
- Se adauga zaharul, se mixeaza pana devine bezea tare.
- Se adauga galbenusurile pe rand, amestecand usor cu o spatula, iar in final se adauga faina cernuta.
- Se amesteca pana la omogenizare cu spatula cu miscari de jos in sus, apoi se toarna intr-o forma rotunda cu diametrul de 24 cm in care ati pus hartie de copt.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 165 grade celsius cca. 15-20 minute.
- Se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie pe jumatate obtinandu-se doua foi subtiri de blat.
Crema de branza si afine:
- Gelatina se pune la inmuiat in cca. 30 ml apa rece timp de 5 – 7 minute.
- Branza dulce de vaci se mixeaza intr-un castron cu zaharul pudra si esenta de vanilie pana cand devine o crema fina.
- Smantana pentru frisca se bate pana devine o frisca ferma, apoi se adauga in crema de branza si se mixeaza cu aceasta pana se combina.
- Gelatina inmuiata se dizolva pe bain – marie, se lasa sa se raceasca cateva minute, iar apoi se incorporeaza in castronul cu branza si frisca.
- In final se adauga afinele, se amesteca usor cu o spatula.
Asamblare Prajitura cu branza si afine:
- Pe unul din blaturile obtinute se intinde uniform crema de branza si afine obtinuta anterior.
- Deasupra se aseaza cel de-al doilea blat, iar acesta se decoreaza cu zahar pudra.
- Prajitura cu branza si afine se lasa la frigider minim 3 ore pentru a se inchega gelatina, apoi se poate taia in felii si consuma.
Please follow and like us: