Prajitura cu cappuccino si cocos
Prajitura cu cappuccino si cocos este un desert exceptional. Blaturile de cacao insiropate cu cafea impreuna cu crema de cappuccino si blatul de cocos alcatuiesc o prajitura savuroasa.

Ingrediente Prajitura cu cappuccino si cocos:
Blat cacao:
- 8 oua
- 160 g faina
- 225 g zahar
- 40 g cacao dark
- 1 lingurita praf de copt
Blat cocos:
- 5 albusuri
- 200 g fulgi de cocos
- 1 cana zahar
- 1 lingurita praf de copt
Crema cu cappuccino:
- 1 plic budinca de vanilie
- 30 g cappuccino cu aroma de vanilie
- 5 galbenusuri
- 3 linguri faina
- 500 ml lapte
- 3/4 cana zahar
- 250 g unt moale
Decor:
- 70 g ciocolata neagra
- 1 lingura smantana pentru frisca
- Fulgi de cocos
Insiropare:
- 1 cana cafea tare
Preparare Prajitura cu cappuccino si cocos:
Blat cacao:
- Albusurile se bat cu un praf de sare pana devin spuma tare.
- Adaugati apoi zaharul si galbenusurile pe rand, mixand continuu.
- Incorporati apoi faina cu praful de copt si cacaua si adaugati-le peste compozitia de oua-zahar, amestecati usor cu o spatula pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 23×32 cm in care ati pus hartie de copt.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 30 – 40 minute, verificati cu scobitoarea.
- Blatul obtinut se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in doua obtinandu-se doua blaturi cu cacao.
Blat cocos:
- Mixati albusurile cu zaharul pana devin o bezea tare.
- Adaugati fulgi de cocos si praful de copt, amestecand usor cu o spatula pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 23×32 cm in care ati pus hartie de copt.
- Tava se da in cuptorul incins la 170 grade celsius cca. 20-25 minute.
- Blatul de cocos se lasa sa se raceasca complet.
Crema cappuccino:
- Intr-un castronel se amesteca praful de la budinca de vanilie cu cel de la cappuccino cu aroma de vanilie, galbenusurile, faina si cca. 150 ml lapte.
- Restul de lapte se pune impreuna cu zaharul intr-o craticioara la foc mic.
- Cand laptele clocoteste se adauga compozitia obtinuta anterior in castronel.
- Se amesteca continuu pana cand budinca se ingroasa.
- Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca acoperind-o cu o folie alimentara direct peste aceasta.
- Untul moale se mixeaza intr-un castron pana cand devine ca o crema.
- Se adauga budinca racita in 2-3 reprize, se amesteca usor pana se obtine o crema omogena.
Asamblare Prajitura cu cappuccino si cocos:
- Blaturile de cacao se insiropeaza cu cafeaua.
- Pe unul din blaturile cu cacao se intinde jumatate din crema cappucino cu aroma de vanilie.
- Se aseaza blatul cu cocos.
- Se intinde peste acesta restul de crema.
- Deasupra se aseaza cel de-al doilea blat cu cacao insiropat.
- Prajitura cu cappuccino si cocos se decoreaza cu glazura de ciocolata (se topeste ciocolata pe bain-marie cu lingura se smantana pentru frisca) si apoi se presara fulgii de cocos.
- Se da apoi la frigider minim 4 ore inainte de a o taia si consuma.
Please follow and like us: