Prajitura cu cappuccino si cocos

Prajitura cu cappuccino si cocos este un desert exceptional. Blaturile de cacao insiropate cu cafea impreuna cu crema de cappuccino si blatul de cocos alcatuiesc o prajitura savuroasa.

Ingrediente Prajitura cu cappuccino si cocos:

Blat cacao:

  • 8 oua
  • 160 g faina
  • 225 g zahar
  • 40 g cacao dark
  • 1 lingurita praf de copt

Blat cocos:

  • 5 albusuri
  • 200 g fulgi de cocos
  • 1 cana zahar
  • 1 lingurita praf de copt

Crema cu cappuccino:

  • 1 plic budinca de vanilie
  • 30 g cappuccino cu aroma de vanilie
  • 5 galbenusuri
  • 3 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • 3/4 cana zahar
  • 250 g unt moale

Decor:

  • 70 g ciocolata neagra
  • 1 lingura smantana pentru frisca
  • Fulgi de cocos

Insiropare:

  • 1 cana cafea tare

Preparare Prajitura cu cappuccino si cocos:

Blat cacao:

  • Albusurile se bat cu un praf de sare pana devin spuma tare.
  • Adaugati apoi zaharul si galbenusurile pe rand, mixand continuu.
  • Incorporati apoi faina cu praful de copt si cacaua si adaugati-le peste compozitia de oua-zahar, amestecati usor cu o spatula pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 23×32 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 30 – 40 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul obtinut se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in doua obtinandu-se doua blaturi cu cacao.

Blat cocos:

  • Mixati albusurile cu zaharul pana devin o bezea tare.
  • Adaugati fulgi de cocos si praful de copt, amestecand usor cu o spatula pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 23×32 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Tava se da in cuptorul incins la 170 grade celsius cca. 20-25 minute.
  • Blatul de cocos se lasa sa se raceasca complet.

Crema cappuccino:

  • Intr-un castronel se amesteca praful de la budinca de vanilie cu cel de la cappuccino cu aroma de vanilie, galbenusurile, faina si cca. 150 ml lapte.
  • Restul de lapte se pune impreuna cu zaharul intr-o craticioara la foc mic.
  • Cand laptele clocoteste se adauga compozitia obtinuta anterior in castronel.
  • Se amesteca continuu pana cand budinca se ingroasa.
  • Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca acoperind-o cu o folie alimentara direct peste aceasta.
  • Untul moale se mixeaza intr-un castron pana cand devine ca o crema.
  • Se adauga budinca racita in 2-3 reprize, se amesteca usor pana se obtine o crema omogena.

Asamblare Prajitura cu cappuccino si cocos:

  • Blaturile de cacao se insiropeaza cu cafeaua.
  • Pe unul din blaturile cu cacao se intinde jumatate din crema cappucino cu aroma de vanilie.
  • Se aseaza blatul cu cocos.
  • Se intinde peste acesta restul de crema.
  • Deasupra se aseaza cel de-al doilea blat cu cacao insiropat.
  • Prajitura cu cappuccino si cocos se decoreaza cu glazura de ciocolata (se topeste ciocolata pe bain-marie cu lingura se smantana pentru frisca) si apoi se presara fulgii de cocos.
  • Se da apoi la frigider minim 4 ore inainte de a o taia si consuma.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.