Prajitura cu cappuccino frisca si napolitane
Prajitura cu cappuccino frisca si napolitane este un desert simplu, delicat si savuros. Blatul fraged insiropat cu cafea, impreuna cu crema de branza si frisca, este completat cu brio de topping-ul delicios de napolitana sfaramata.
Ingrediente Prajitura cu cappuccino frisca si napolitane:
Blat:
- 8 oua
- 225 g zahar
- 2 cani faina
- 1 1/2 lingurita praf de copt
- 3 linguri ulei
Sirop:
- 5 lingurite cafea instant
- 7 lingurite cappuccino cu aroma de rom
- 7 lingurite zahar
- 200 ml apa fierbinte
Crema:
- 400 g branza crema sau mascarpone
- 500 g smantana pentru frisca
- 4 linguri zahar pudra
- 3 lingurite gelatina
Decor:
- 100 g napolitane cu umplutura de cacao pe care le sfaramam pana ajung ca un praf
Preparare Prajitura cu cappuccino frisca si napolitane:
Sirop:
- Intr-o cana amestecati cafeaua instant cu cappuccino si zaharul, apoi dizolvati-le in cei 200 ml apa fierbinte.
- Lasati siropul format sa se raceasca.
Blat:
- Bateti albusurile cu un praf de sare pana cand obtineti o spuma tare.
- Adaugati zaharul treptat, mixati pana cand obtineti o bezea tare.
- Adaugati galbenusurile pe rand, amestecand usor cu o spatula dupa fiecare adaugare, turnati uleiul, iar in final adaugati faina cernuta, amestecata cu praful de copt.
- Se amesteca usor pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 25×35 cm, in care se pune hartie de copt.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 25-30 minute sau verificati cu scobitoarea.
- Se lasa sa se raceasca complet.
Crema de branza si frisca:
- Gelatina se inmoaie in 150 ml apa rece timp de 5-7 minute, apoi se dizolva pe bain-marie si se astepta cca. 5 minute sa se raceasca.
- Smantana pentru frisca rece se mixeaza cu zaharul pudra pana cand obtineti o frisca de consistenta tare.
- Se adauga apoi branza crema sau branza mascarpone, se mixeaza la viteza mica, apoi se incorporeaza si gelatina dizolvata.
- Se mixeaza pana la omogenizare, se lasa crema obtinuta la frigider pana cand gelatina incepe sa se inchege si poate fi intinsa peste blat.
Asamblare Prajitura cu cappuccino frisca si napolitane:
- Blatul racit se taie in doua.
- Primul blat se insiropeaza pe intreaga suprafata cu siropul obtinut anterior.
- Peste acesta se intinde jumatate din crema de branza si frisca ce s-a inchegat partial.
- Repetati straturile inca o data (blat – sirop – crema).
- Ultimul strat de crema se decoreaza cu napolitana sfaramata.
- Prajitura cu cappuccino frisca si napolitane se lasa la frigider cel putin 6 ore inainte de a o taia si servi.
Please follow and like us:
Foarte foarte buna ! Mersi din nou pentru reteta 🙂
Ma bucur mult ca ti-a placut, Mirela. E o prajitura simpla, insa in acelasi timp aromata, cremoasa si apetisanta.