Prajitura cu crema cappuccino si frisca
Crema savuroasa cu frisca intinsa pe blatul pandispan insiropat cu cafea, fac din Prajitura cu crema cappuccino si frisca desertul ideal la orice ocazie.
Ingrediente Prajitura cu crema cappuccino si frisca:
- Pandispan din 6 oua
Crema cappuccino:
- 800 ml smantana pentru frisca
- 4 cani lapte
- 4 lingurite cappuccino pudra
- 6 lingurite gelatina
Pentru insiropare:
- 1 lingurita cafea instant
- 1 lingurita zahar
- 1/2 cana apa fierbinte
Decorare:
- Ornamente cu gust de ciocolata dr. Oetker
Preparare Prajitura cu crema cappuccino si frisca:
- Inmuiati pandispanul cu cafeaua instant dizolvata impreuna cu zaharul in 1/2 cana apa fierbinte.
Crema de cappuccino:
- Dizolvati gelatina conform instructiunilor de pe plic (se inmoaie in apa 15 minute, se lichefiaza pe bain-marie, atentie – nu trebuie sa fiarba !).
- Puneti laptele la fiert, adaugati pulberea de cappuccino si mixati pana cand aceasta se dizolva complet.
- Se ia apoi de pe foc si lasa sa se raceasca complet (se va obtine cappuccino lichid).
- Mixati smantana pentru frisca pana se intareste usor, apoi incorporati in aceasta treptat cappuccino lichid, dupa ce s-a racit.
- Adaugati in crema obtinuta gelatina dizolvata.
- Mixati pana cand se omogenizeaza, lasati crema la frigider 2-3 ore (dupa ce s-a racit), apoi intindeti-o peste blatul pandispan insiropat.
- Prajitura cu crema cappuccino si frisca se decoreaza cu ornamente de ciocolata, si se lasa la frigider pe parcursul consumarii.
Please follow and like us: