Prajitura cu cappuccino
Prajitura cu cappuccino este un adevarat rasfat culinar: blat pufos, frisca, crema fabuloasa. Trebuie tinuta la frigider, pentru a se inmuia si a fi perfecta.
Ingrediente Prajitura cu cappuccino:
Blat:
- 6 oua la temperatura camerei
- 150 grame faina
- 6 linguri ulei
- 150 grame zahar
- 1 lingurita esenta de vanilie
Crema de cappuccino:
- 400 grame frisca
- 1 plic gelatina (se va folosi 2/3 la crema si 1/3 la topping)
- 60 grame pulbere cappuccino
- 3 linguri zahar pudra
Insiropare:
- 2 lingurite pulbere cappucinno
- 2 lingurite pulbere ness
- 1 cana apa calda
- 2 lingurite zahar
Topping:
- 250 grame frisca
- 1/2 plic intaritor pentru frisca
- gelatina
Preparare Prajitura cu cappuccino:
Blat:
- Bateti albusurile spuma impreuna cu zaharul aproximativ 5 minute, (trebuie sa obtineti o spuma densa batoasa, cu o textura lucioasa).
- Separat, intr-un castron, mixati bine galbenusele cu uleiul si esenta de vanilie.
- Galbenusele frecate cu ulei si esenta de vanilie se adauga treptat peste albusele batute spuma.
- In final incorporati faina si mixati ingredientele pana cand obtineti un aluat omogen.
- Puneti hartie de copt intr-o tava de 20×25 cm.
- Turnati aluatul obtinut anterior, nivelati-l si dati-l in cuptorul incins la foc mediu timp de 25 minute sau verificati cu scobitoarea.
- Lasati blatul sa se raceasca complet, apoi taiati-l pe orizontala in doua.
Insiropare:
- Puneti ness-ul, cappuccino si zaharul intr-un castron, turnati peste acestea cana cu apa fierbinte.
- Mixati bine ingredientele si lasati siropul de cafea format sa se raceasca complet.
Crema de cappuccino:
- Dizolvati gelatina conform instructiunilor de pe plic (se inmoaie in apa 15 minute, se lichefiaza pe bain-marie, atentie – nu trebuie sa fiarba !).
- Mixati frisca pana se intareste usor.
- Adaugati zaharul pudra, mixati, apoi incorporati cele 60 grame pulbere de cappuccino.
- In final incorporati 2/3 din gelatina dizolvata, mixand continuu pana cand obtineti o crema omogena.
Topping:
- Bateti frisca cu intaritorul pana cand acesta devine de consistenta usor rigida.
- Incorporati apoi restul de gelatina dizolvata (1/3 din ce ati obtinut anterior).
Asamblare Prajitura cu cappuccino:
- Asezati unul din blaturile obtinute pe un platou de prajituri insiropati-l cu jumatate din siropul preparat anterior din ness+cappucccino.
- Ungeti blatul cu crema de cappuccino.
- Insiropati si cel de-al doilea blat cu restul de sirop de ness+cappuccino, asezati-l cu partea insiropata peste crema de cappuccino.
- Deasupra intindeti topping-ul de frisca+gelatina.
- Dati Prajitura cu cappuccino la frigider cel putin 2-3 ore pentru a se inmuia.
Please follow and like us: