Prajitura cu cappuccino

Prajitura cu cappuccino este un adevarat rasfat culinar: blat pufos, frisca, crema fabuloasa. Trebuie tinuta la frigider, pentru a se inmuia si a fi perfecta.

prajitura-cu-cappuccino
Ingrediente Prajitura cu cappuccino:

Blat:

  • 6 oua la temperatura camerei
  • 150 grame faina
  • 6 linguri ulei
  • 150 grame zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Crema de cappuccino:

  • 400 grame frisca
  • 1 plic gelatina (se va folosi 2/3 la crema si 1/3 la topping)
  • 60 grame pulbere cappuccino
  • 3 linguri zahar pudra

Insiropare:

  • 2 lingurite pulbere cappucinno
  • 2 lingurite pulbere ness
  • 1 cana apa calda
  • 2 lingurite zahar

Topping:

  • 250 grame frisca
  • 1/2 plic intaritor pentru frisca
  • gelatina

Preparare Prajitura cu cappuccino:

Blat:

  • Bateti albusurile spuma impreuna cu zaharul aproximativ 5 minute, (trebuie sa obtineti o spuma densa batoasa, cu o textura lucioasa).
  • Separat, intr-un castron, mixati bine galbenusele cu uleiul si esenta de vanilie.
  • Galbenusele frecate cu ulei si esenta de vanilie se adauga treptat peste albusele batute spuma.
  • In final incorporati faina si mixati ingredientele pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 20×25 cm.
  • Turnati aluatul obtinut anterior, nivelati-l si dati-l in cuptorul incins la foc mediu timp de 25 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Lasati blatul sa se raceasca complet, apoi taiati-l pe orizontala in doua.

Insiropare:

  • Puneti ness-ul, cappuccino si zaharul intr-un castron, turnati peste acestea cana cu apa fierbinte.
  • Mixati bine ingredientele si lasati siropul de cafea format sa se raceasca complet.

Crema de cappuccino:

  • Dizolvati gelatina conform instructiunilor de pe plic (se inmoaie in apa 15 minute, se lichefiaza pe bain-marie, atentie – nu trebuie sa fiarba !).
  • Mixati frisca pana se intareste usor.
  • Adaugati zaharul pudra, mixati, apoi incorporati cele 60 grame pulbere de cappuccino.
  • In final incorporati 2/3 din gelatina dizolvata, mixand continuu pana cand obtineti o crema omogena.

Topping:

  • Bateti frisca cu intaritorul pana cand acesta devine de consistenta usor rigida.
  • Incorporati apoi restul de gelatina dizolvata (1/3 din ce ati obtinut anterior).

Asamblare Prajitura cu cappuccino:

  • Asezati unul din blaturile obtinute pe un platou de prajituri insiropati-l cu jumatate din siropul preparat anterior din ness+cappucccino.
  • Ungeti blatul cu crema de cappuccino.
  • Insiropati si cel de-al doilea blat cu restul de sirop de ness+cappuccino, asezati-l cu partea insiropata peste crema de cappuccino.
  • Deasupra intindeti topping-ul de frisca+gelatina.
  • Dati Prajitura cu cappuccino la frigider cel putin 2-3 ore pentru a se inmuia.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.