Prajitura Valurile Dunarii cu mac

Prajitura Valurile Dunarii cu mac este un desert excelent. Blatul simplu combinat cu cel de mac impreuna cu fructele acrisoare si glazura de ciocolata alcatuiesc o prajitura savuroasa.

Ingrediente Prajitura Valurile Dunarii cu mac:

Blaturi:

  • 150 g unt/margarina moale
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 oua
  • 350 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 50 g mac
  • 50 ml lapte

Crema de vanilie:

  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 700 ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • 100 g unt

Alte ingrediente:

  • 600 g visine congelate/din compot scurse bine

Glazura de ciocolata:

  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 150 g ciocolata neagra

Preparare Prajitura Valurile Dunarii cu mac:

Blaturi:

  • Mixati untul cu zaharul si zaharul vanilat intr-un castron pana cand obtineti o crema spumoasa si zaharul se topeste (cca 7-10 minute).
  • Adaugati ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare.
  • Se incorporeaza apoi faina+praful de copt, se amesteca pana la omogenizare.
  • Aluatul obtinut se imparte in doua parti (60% si 40%), partea a doua punand-o intr-un alt castron.
  • In castronul cu 40 % aluat se adauga semintele de mac si laptele, se amesteca pana la omogenizare.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 20×30 cm.
  • Intindeti aluatul simplu (60%).
  • Peste acesta se intinde uniform aluatul cu mac.
  • Deasupra  se aranjeaza visinele congelate sau din compot scurse de suc, impingandu-le usor in aluatul cu mac.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 30 minute, verificati cu scobitoarea.

Intre timp pregatiti crema de vanilie:

  • Puneti 500 ml lapte la fiert impreuna cu zaharul intr-o craticioara antiaderenta.
  • Restul de lapte 200 ml se amesteca intr-un castronel cu continutul plicurilor de budinca de vanilie pana la omogenizare.
  • Cand laptele clocoteste se toarna peste el compozitia obtinuta in castronel.
  • Se amesteca pana cand budinca se ingroasa (1-2 minute).
  • Se ia craticioara de pe foc, se acopera cu o folie de plastic direct peste aceasta, se asteapta sa se raceasca.
  • Untul moale se mixeaza intr-un castron pana devine ca o crema.
  • Se adauga budinca racita in 2-3 reprize, se amesteca pana la omogenizare.
  • Asamblare Prajitura Valurile Dunarii cu mac:
  • Peste blatul mixt cu visine racit se intinde crema de vanilie obtinuta.

Deasupra se intinde glazura de ciocolata:

  • Smantana pentru frisca  se pune intr-o craticioara la foc mic.
  • Cand se infierbanta (nu trebuie sa fiarba !) se ia de pe foc si se adauga ciocolata rupta in bucatele.
  • Se lasa cca. 1-2 minute pentru ca ciocolata sa se topeasca, apoi se amesteca ingredientele cu o spatula pana obtineti o glazura.
  • Aceasta se va turna uniform peste crema de vanilie.
  • Prajitura Valurile Dunarii cu mac se da la frigider minim 3-4 ore inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.