Prajitura Valurile Dunarii cu mac
Prajitura Valurile Dunarii cu mac este un desert excelent. Blatul simplu combinat cu cel de mac impreuna cu fructele acrisoare si glazura de ciocolata alcatuiesc o prajitura savuroasa.

Ingrediente Prajitura Valurile Dunarii cu mac:
Blaturi:
- 150 g unt/margarina moale
- 200 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 4 oua
- 350 g faina
- 1 plic praf de copt
- 50 g mac
- 50 ml lapte
Crema de vanilie:
- 2 plicuri budinca de vanilie
- 700 ml lapte
- 6 linguri zahar
- 100 g unt
Alte ingrediente:
- 600 g visine congelate/din compot scurse bine
Glazura de ciocolata:
- 150 ml smantana pentru frisca
- 150 g ciocolata neagra
Preparare Prajitura Valurile Dunarii cu mac:
Blaturi:
- Mixati untul cu zaharul si zaharul vanilat intr-un castron pana cand obtineti o crema spumoasa si zaharul se topeste (cca 7-10 minute).
- Adaugati ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare.
- Se incorporeaza apoi faina+praful de copt, se amesteca pana la omogenizare.
- Aluatul obtinut se imparte in doua parti (60% si 40%), partea a doua punand-o intr-un alt castron.
- In castronul cu 40 % aluat se adauga semintele de mac si laptele, se amesteca pana la omogenizare.
- Puneti hartie de copt intr-o tava de 20×30 cm.
- Intindeti aluatul simplu (60%).
- Peste acesta se intinde uniform aluatul cu mac.
- Deasupra se aranjeaza visinele congelate sau din compot scurse de suc, impingandu-le usor in aluatul cu mac.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 30 minute, verificati cu scobitoarea.
Intre timp pregatiti crema de vanilie:
- Puneti 500 ml lapte la fiert impreuna cu zaharul intr-o craticioara antiaderenta.
- Restul de lapte 200 ml se amesteca intr-un castronel cu continutul plicurilor de budinca de vanilie pana la omogenizare.
- Cand laptele clocoteste se toarna peste el compozitia obtinuta in castronel.
- Se amesteca pana cand budinca se ingroasa (1-2 minute).
- Se ia craticioara de pe foc, se acopera cu o folie de plastic direct peste aceasta, se asteapta sa se raceasca.
- Untul moale se mixeaza intr-un castron pana devine ca o crema.
- Se adauga budinca racita in 2-3 reprize, se amesteca pana la omogenizare.
- Asamblare Prajitura Valurile Dunarii cu mac:
- Peste blatul mixt cu visine racit se intinde crema de vanilie obtinuta.
Deasupra se intinde glazura de ciocolata:
- Smantana pentru frisca se pune intr-o craticioara la foc mic.
- Cand se infierbanta (nu trebuie sa fiarba !) se ia de pe foc si se adauga ciocolata rupta in bucatele.
- Se lasa cca. 1-2 minute pentru ca ciocolata sa se topeasca, apoi se amesteca ingredientele cu o spatula pana obtineti o glazura.
- Aceasta se va turna uniform peste crema de vanilie.
- Prajitura Valurile Dunarii cu mac se da la frigider minim 3-4 ore inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us: