Prajitura Valurile Dunarii cu zmeura

66 Shares

Un desert excelent, colorat si foarte apetisant este Prajitura Valurile Dunarii cu zmeura. Se prepara destul de usor, si este perfecta ca desert atunci cand avem musafiri.

prajitura valurile dunarii cu zmeura

Ingrediente Prajitura Valurile Dunarii cu zmeura:

Blat:

  • 5 oua
  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 250 grame unt/margarina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri lapte
  • 2 pahare zmeura proaspata

Crema de zmeura:

  • 500 grame smantana pentru frisca rece
  • 3 linguri zahar pudra
  • 2 pachete intaritor frisca
  • 1/2 pahar zmeura
  • 100 grame ciocolata cu lapte

Preparare Prajitura Valurile Dunarii cu zmeura:

Blat:

  • Topiti margarina/untul pe bain-marie, lasati-o apoi sa se raceasca putin.
  • Mixati ouale cu zaharul, adaugati apoi faina mixata in prealabil cu praful de copt si margarina topita (alternativ si treptat – putina faina+praf de copt, putina margarina topita, pana se termina ambele).
  • Impartiti aluatul obtinut in doua parti egale, intr-una din compozitii adaugati laptele si cacaua.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 24×28 cm.
  • Turnati si intindeti intai aluatul fara cacao, apoi pe cel cu cacao.
  • Asezati uniform zmeura spalata si uscata in aluatul cu cacao, apasand-o usor.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 40 minute.

Intre timp, se prepara crema de zmeura:

  • Bateti smantana pentru frisca rece cu zaharul si intaritorul pana cand acesta devine de consistenta mai rigida (intaritorul pentru frisca l-am folosit pentru a iesi o frisca cat mai tare).
  • Se adauga apoi zmeura spalata si uscata, si se mixeaza (cca. 1 minut) pana se obtine o crema omogena.
  • Crema de zmeura se intinde peste blatul racit complet.
  • Se decoreaza cu zmeura si ciocolata cu lapte rasa.
  • Se da la frigider cateva ore inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.