Prajitura in doua culori cu prune

Prajitura in doua culori cu prune este un desert excelent de toamna. Blatul ferm combinat cu fructele dulci si zemoase creeaza o prajitura savuroasa.

Ingrediente Prajitura in doua culori cu prune:

  • 4 oua
  • 3/4 cana zahar
  • 300 g faina
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 lingurita praf de copt
  • 180 ml ulei
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura lapte
  • 600 g prune

Preparare Prajitura in doua culori cu prune:

  • Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Adaugati faina+praful de copt, apoi turnati treptat uleiul, amestecati usor pana la omogenizare (aluatul are o compozitie groasa).
  • 1/3 din aluatul obtinut se pune intr-un alt castron si se adauga cacaua si laptele; se amesteca pana la omogenizare.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 20×30 cm.
  • Puneti compozitia simpla in tava.
  • Turnati peste aceasta compozitia cu cacao.
  • Prunele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se scot samburii, se aseaza jumatatile obtinute in compozitia cu cacao, impingandu-le usor in aceasta.
  • Se da tava in cuptorul preincazit la 180 grade celsius cca. 40 minute.
  • Prajitura in doua culori cu prune se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.