Prajitura in doua culori cu prune
Prajitura in doua culori cu prune este un desert excelent de toamna. Blatul ferm combinat cu fructele dulci si zemoase creeaza o prajitura savuroasa.

Ingrediente Prajitura in doua culori cu prune:
- 4 oua
- 3/4 cana zahar
- 300 g faina
- 3 plicuri zahar vanilat
- 2 lingurita praf de copt
- 180 ml ulei
- 1 lingura cacao
- 1 lingura lapte
- 600 g prune
Preparare Prajitura in doua culori cu prune:
- Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Adaugati faina+praful de copt, apoi turnati treptat uleiul, amestecati usor pana la omogenizare (aluatul are o compozitie groasa).
- 1/3 din aluatul obtinut se pune intr-un alt castron si se adauga cacaua si laptele; se amesteca pana la omogenizare.
- Puneti hartie de copt intr-o tava de 20×30 cm.
- Puneti compozitia simpla in tava.
- Turnati peste aceasta compozitia cu cacao.
- Prunele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se scot samburii, se aseaza jumatatile obtinute in compozitia cu cacao, impingandu-le usor in aceasta.
- Se da tava in cuptorul preincazit la 180 grade celsius cca. 40 minute.
- Prajitura in doua culori cu prune se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in bucati.
Please follow and like us: