Brownie cheesecake cu prune

2 Shares

Brownie cheesecake cu prune este un desert excelent, umed, aromat, usor de preparat. Puteti folosi si alte fructe (caise, capsuni, afine, etc.)

Ingrediente Brownie cheesecake cu prune:

Brownie:

  • 5 oua
  • 2 cani faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 3 linguri cacao cu varf
  • 225 g unt
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana lapte

Cheesecake:

  • 200 g branza dulce
  • 300 g branza crema
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 2 oua batute
  • 1/3 cana zahar
  • 500 g prune

Preparare Brownie cheesecake cu prune:

Brownie:

  • Puneti intr-o craticioara la foc mediu  laptele, untul, zaharul, cacaua.
  • Amestecati continuu pana cand untul se topeste si se omogenizeaza cu restul ingredientelor.
  • Se ia apoi craticioara de pe foc si se lasa compozitia obtinuta sa se raceasca.
  • Se adauga apoi galbenusurile, faina+ praful de copt.
  • Se mixeaza usor pana cand se obtine o compozitie omogena.
  • Albusurile se mixeaza separat cu un praf de sare pana devin bezea tare.
  • Se incorporeaza apoi bezeaua in restul compozitiei cu cacao, cu ajutorul unei spatule cu miscari usoare de jos in sus.
  • Turnati compozitia obtinuta intr-o forma de 20×28 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Deasupra acesteia se toarna uniform compozitia de branza (se mixeaza usor ingredientele intr-un castron  pana la omogenizare).
  • Prunele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se scot samburii, iar jumatatile obtinute se asaza uniform in compozitia de branza din tava, cu interiorul in sus.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 50-55 minute.
  • Lasati Brownie cheesecake cu prune sa se raceasca complet in tava, apoi taiati-l in bucati.

Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.