Brownie cheesecake cu prune
Brownie cheesecake cu prune este un desert excelent, umed, aromat, usor de preparat. Puteti folosi si alte fructe (caise, capsuni, afine, etc.)
Ingrediente Brownie cheesecake cu prune:
Brownie:
- 5 oua
- 2 cani faina
- 2 lingurite praf de copt
- 3 linguri cacao cu varf
- 225 g unt
- 1 cana zahar
- 1/2 cana lapte
Cheesecake:
- 200 g branza dulce
- 300 g branza crema
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 1 plic budinca de vanilie
- 2 oua batute
- 1/3 cana zahar
- 500 g prune
Preparare Brownie cheesecake cu prune:
Brownie:
- Puneti intr-o craticioara la foc mediu laptele, untul, zaharul, cacaua.
- Amestecati continuu pana cand untul se topeste si se omogenizeaza cu restul ingredientelor.
- Se ia apoi craticioara de pe foc si se lasa compozitia obtinuta sa se raceasca.
- Se adauga apoi galbenusurile, faina+ praful de copt.
- Se mixeaza usor pana cand se obtine o compozitie omogena.
- Albusurile se mixeaza separat cu un praf de sare pana devin bezea tare.
- Se incorporeaza apoi bezeaua in restul compozitiei cu cacao, cu ajutorul unei spatule cu miscari usoare de jos in sus.
- Turnati compozitia obtinuta intr-o forma de 20×28 cm in care ati pus hartie de copt.
- Deasupra acesteia se toarna uniform compozitia de branza (se mixeaza usor ingredientele intr-un castron pana la omogenizare).
- Prunele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se scot samburii, iar jumatatile obtinute se asaza uniform in compozitia de branza din tava, cu interiorul in sus.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 50-55 minute.
- Lasati Brownie cheesecake cu prune sa se raceasca complet in tava, apoi taiati-l in bucati.
Please follow and like us: