Prajitura cu pere si mac

Prajitura cu pere si mac este un desert fabulos, usor de pregatit. Blatul delicat combinat cu macul crocant si perele zemoase alcatuiesc o prajitura excelenta de toamna.

Ingrediente Prajitura cu pere si mac:

  • 6 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4-5 linguri seminte de mac
  • 2 linguri amidon
  • 3 pere

Decor:

  • 1/2 cana zahar pudra
  • 2 linguri apa fierbinte

Preparare Prajitura cu pere si mac:

  • Perele se spala, se curata se coaja, se taie in bucatele, iar acestea se pun intr-un castron unde se amesteca cu cele 2 linguri de amidon.
  • Intr-un alt castron mixati albusuruile cu zaharul pana cand obtineti o bezea tare.
  • Adaugati galbenusurile, amestecati usor cu o spatula pana la omogenizare.
  • Adaugati faina amestecata cu praful de copt si semintele de mac; incorporati-le usor cu spatula.
  • In final adaugati bucatelele de pere amestecate cu amidonul, mixati usor cu spatula pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 24×24 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 45 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Prajitura cu pere si mac se lasa sa se raceasca in tava apoi se decoreaza cu  ½ cana zahar pudra dizolvat in 2 linguri apa fierbinte.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon30

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.