Prajitura cu pere si mac
Prajitura cu pere si mac este un desert fabulos, usor de pregatit. Blatul delicat combinat cu macul crocant si perele zemoase alcatuiesc o prajitura excelenta de toamna.

Ingrediente Prajitura cu pere si mac:
- 6 oua
- 1 cana zahar
- 1 cana faina
- 1 lingurita praf de copt
- 4-5 linguri seminte de mac
- 2 linguri amidon
- 3 pere
Decor:
- 1/2 cana zahar pudra
- 2 linguri apa fierbinte
Preparare Prajitura cu pere si mac:
- Perele se spala, se curata se coaja, se taie in bucatele, iar acestea se pun intr-un castron unde se amesteca cu cele 2 linguri de amidon.
- Intr-un alt castron mixati albusuruile cu zaharul pana cand obtineti o bezea tare.
- Adaugati galbenusurile, amestecati usor cu o spatula pana la omogenizare.
- Adaugati faina amestecata cu praful de copt si semintele de mac; incorporati-le usor cu spatula.
- In final adaugati bucatelele de pere amestecate cu amidonul, mixati usor cu spatula pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 24×24 cm in care ati pus hartie de copt.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 45 minute, verificati cu scobitoarea.
- Prajitura cu pere si mac se lasa sa se raceasca in tava apoi se decoreaza cu ½ cana zahar pudra dizolvat in 2 linguri apa fierbinte.
Please follow and like us: