Prajitura cu pere si smantana

0 Shares

Prajitura cu pere si smantana este un desert rapid de toamna, savuros, usor de pregatit. Puteti folosi si mere sau o combinatie mere-pere.

Ingrediente Prajitura cu pere si smantana:

  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 120 ml ulei
  • 300 g faina
  • 100 g smantana 12%/ iaurt grecesc
  • 3-4 pere
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 2 lingurite praf de copt

Preparare Prajitura cu pere si smantana:

  • Ouale se mixeaza cu zaharul intr-un castron pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Turnati uleiul – amestecati usor, apoi incorporati smantana.
  • Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in castronul cu restul ingredientelor.
  • Perele se spala, se sterg cu un prosop, se curata de coaja, se taie in bucatele si se pun intr-un castronel.
  • Peste acestea se toarna continutul plicului de budinca de vanilie, se amesteca usor.
  • Turnati jumatate din compozitia obtinuta intr-o tava de 23×32 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Peste acestea aranjati uniform bucatelele de pere date prin praful de budinca.
  • Turnati deasupra restul compozitiei.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 35 minute, verificati cu scobtioarea.
  • Prajitura cu pere si smantana se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.