Prajitura cu pere si smantana
Prajitura cu pere si smantana este un desert rapid de toamna, savuros, usor de pregatit. Puteti folosi si mere sau o combinatie mere-pere.

Ingrediente Prajitura cu pere si smantana:
- 3 oua
- 200 g zahar
- 120 ml ulei
- 300 g faina
- 100 g smantana 12%/ iaurt grecesc
- 3-4 pere
- 1 plic budinca de vanilie
- 2 lingurite praf de copt
Preparare Prajitura cu pere si smantana:
- Ouale se mixeaza cu zaharul intr-un castron pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Turnati uleiul – amestecati usor, apoi incorporati smantana.
- Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in castronul cu restul ingredientelor.
- Perele se spala, se sterg cu un prosop, se curata de coaja, se taie in bucatele si se pun intr-un castronel.
- Peste acestea se toarna continutul plicului de budinca de vanilie, se amesteca usor.
- Turnati jumatate din compozitia obtinuta intr-o tava de 23×32 cm in care ati pus hartie de copt.
- Peste acestea aranjati uniform bucatelele de pere date prin praful de budinca.
- Turnati deasupra restul compozitiei.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 35 minute, verificati cu scobtioarea.
- Prajitura cu pere si smantana se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in bucati.