Prajitura cremoasa cu cocos

Prajitura cremoasa cu cocos este un desert delicat si aromat. Blatul fraged se combina perfect cu budinca si topping-ul crocant de cocos.

Ingrediente Prajitura cremoasa cu cocos:

Aluat:

  • 100 g unt
  • 1/2 cana zahar
  • 3 oua
  • 2 cani faina
  • ½ lingurita praf de copt

Crema:

  • 3 plicuri budinca cu gust de cocos/vanilie
  • 1 litru lapte
  • 2 linguri zahar

Masa de cocos:

  • 200 g fulgi de cocos
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • 1/3 cana zahar

Preparare Prajitura cremoasa cu cocos:

Aluat:

  • Ingredientele de aluat se framanata pana se obtine o compozitie omogena.
  • Din aceasta se va intinde uniform o foaie, intr-o forma de copt de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.

Crema:

  • 150 ml lapte se amesteca intr-un castron cu continutul celor 3 plicuri de budinca.
  • Restul de lapte se pune la fiert impreuna cu zaharul, intr-o craticioara antiaderenta.
  • Cand laptele clocoteste se adauga compozitia pregatita anterior din lapte+praf de budinca.
  • Se amesteca continuu cu un tel pana cand budinca se ingroasa.
  • Se lasa sa se raceasca apoi se asaza uniform peste aluatul din tava.

Masa de cocos:

  • Untul se topeste si se lasa sa se raceasca.
  • Peste acesta se adauga ouale batute, zaharul si fulgii de cocos.
  • Se mixeaza pana la omogenizare, iar compozitia obtinuta (densa) se intinde uniform peste budinca din tava.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40 minute.
  • Prajitura cremoasa cu cocos se lasa sa se raceasca, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon59

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.