Prajitura cremoasa cu cocos
Prajitura cremoasa cu cocos este un desert delicat si aromat. Blatul fraged se combina perfect cu budinca si topping-ul crocant de cocos.

Ingrediente Prajitura cremoasa cu cocos:
Aluat:
- 100 g unt
- 1/2 cana zahar
- 3 oua
- 2 cani faina
- ½ lingurita praf de copt
Crema:
- 3 plicuri budinca cu gust de cocos/vanilie
- 1 litru lapte
- 2 linguri zahar
Masa de cocos:
- 200 g fulgi de cocos
- 100 g unt
- 2 oua
- 1/3 cana zahar
Preparare Prajitura cremoasa cu cocos:
Aluat:
- Ingredientele de aluat se framanata pana se obtine o compozitie omogena.
- Din aceasta se va intinde uniform o foaie, intr-o forma de copt de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
Crema:
- 150 ml lapte se amesteca intr-un castron cu continutul celor 3 plicuri de budinca.
- Restul de lapte se pune la fiert impreuna cu zaharul, intr-o craticioara antiaderenta.
- Cand laptele clocoteste se adauga compozitia pregatita anterior din lapte+praf de budinca.
- Se amesteca continuu cu un tel pana cand budinca se ingroasa.
- Se lasa sa se raceasca apoi se asaza uniform peste aluatul din tava.
Masa de cocos:
- Untul se topeste si se lasa sa se raceasca.
- Peste acesta se adauga ouale batute, zaharul si fulgii de cocos.
- Se mixeaza pana la omogenizare, iar compozitia obtinuta (densa) se intinde uniform peste budinca din tava.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40 minute.
- Prajitura cremoasa cu cocos se lasa sa se raceasca, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in bucati.
Please follow and like us: