Prajitura in trei straturi

Prajitura in trei straturi este un desert savuros perfect alaturi de cana de cafea/ceai/ciocolata calda de dimineata. Blatul pufos cu aroma de portocala se combina perfect cu cel de bezea si cu stratul cu cacao.

Ingrediente Prajitura in trei straturi:

Blat 1:

  • 125 g unt moale
  • 7 galbenusuri
  • 250 g faina
  • 150 g zahar pudra
  • ½ cana smantana 18%
  • 1 lingurita praf de copt
  • Coaja rasa de la o portocala

Blat 2:

  • 7 albusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 60 g amidon
  • 70 g faina
  • 120 g unt topit si racit
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Blat 3:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt

Preparare Prajitura in trei straturi:

Blat 1:

  • Mixati untul cu zaharul pudra pana cand obtineti o crema omogena.
  • Adaugati galbenusurile pe rand, mixand dupa fiecare adaugare.
  • Incorporati apoi smantana si coaja de portocala.
  • In final se adauga faina amestecata cu praful de copt.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.

Blat 2:

  • Mixati albusurile cu zaharul pana cand obtineti o bezea tare.
  • Adaugati faina, esenta de vanilie si untul topit, amestecand dupa fiecare usor cu o spatula pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna uniform peste compozitia 1 din tava.

Blat 3:

  • Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul si zaharul se topeste.
  • In final se adauga faina amestecata in prealabil cu cacaua si praful de copt; se amesteca pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna uniform peste compozitia 2 din tava.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 160 grade cca. 60 – 70 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Dupa ce se raceste Prajitura in trei straturi se decoreaza cu zahar pudra, apoi se taie in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.