Prajitura in trei straturi
Prajitura in trei straturi este un desert savuros perfect alaturi de cana de cafea/ceai/ciocolata calda de dimineata. Blatul pufos cu aroma de portocala se combina perfect cu cel de bezea si cu stratul cu cacao.

Ingrediente Prajitura in trei straturi:
Blat 1:
- 125 g unt moale
- 7 galbenusuri
- 250 g faina
- 150 g zahar pudra
- ½ cana smantana 18%
- 1 lingurita praf de copt
- Coaja rasa de la o portocala
Blat 2:
- 7 albusuri
- 150 g zahar pudra
- 60 g amidon
- 70 g faina
- 120 g unt topit si racit
- 1 lingurita esenta de vanilie
Blat 3:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 3 linguri faina
- 1 lingura cacao
- 1 lingurita praf de copt
Preparare Prajitura in trei straturi:
Blat 1:
- Mixati untul cu zaharul pudra pana cand obtineti o crema omogena.
- Adaugati galbenusurile pe rand, mixand dupa fiecare adaugare.
- Incorporati apoi smantana si coaja de portocala.
- In final se adauga faina amestecata cu praful de copt.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
Blat 2:
- Mixati albusurile cu zaharul pana cand obtineti o bezea tare.
- Adaugati faina, esenta de vanilie si untul topit, amestecand dupa fiecare usor cu o spatula pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna uniform peste compozitia 1 din tava.
Blat 3:
- Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul si zaharul se topeste.
- In final se adauga faina amestecata in prealabil cu cacaua si praful de copt; se amesteca pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna uniform peste compozitia 2 din tava.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 160 grade cca. 60 – 70 minute, verificati cu scobitoarea.
- Dupa ce se raceste Prajitura in trei straturi se decoreaza cu zahar pudra, apoi se taie in bucati.
Please follow and like us: