Chec cu lapte si cacao
Chec-ul cu lapte si cacao este un desert clasic ce merge perfect langa cana de cafea/ceai/ciocolata calda de dimineata. Din ingredientele de mai jos se obtin 2 tavi de Chec cu lapte si cacao.
Ingrediente Chec cu lapte si cacao:
- 500 g faina
- 250 g unt moale
- 250 g zahar
- 4 oua
- 1 cana lapte
- 3 linguri cacao
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
Preparare Chec cu lapte si cacao:
- Untul moale se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se obtine o crema pufoasa omogena.
- Se adauga ouale pe rand, mixand dupa fiecare adaugare.
- Adaugati faina amestecata in prealabil cu praful de copt, in 2-3 reprize, alternativ cu laptele, tot in 2-3 reprize.
- Mixati usor pana la omogenizare.
- Din compozitia obtinuta se scoate cca. 1/2 intr-un alt castron.
- Peste aceasta se adauga cacaua, se amesteca pana la omogenizare.
- Se pregatesc 2 forme medii de chec, punand in fiecare hartie de copt.
- In fiecare forma se toarna ½ din compozitia fara cacao, apoi ½ din cea cu cacao.
- Dati tavile in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 50-55 minute, verificati cu scobitoarea.
- Chec-ul cu lapte si cacao se lasa sa se raceasca in tavi, apoi se decoreaza cu zahar pudra si se pot taia in felii.
Please follow and like us: