Chec cu lapte si cacao

Chec-ul cu lapte si cacao este un desert clasic ce merge perfect langa cana de cafea/ceai/ciocolata calda de dimineata. Din ingredientele de mai jos se obtin 2 tavi de Chec cu lapte si cacao.

Ingrediente Chec cu lapte si cacao:

  • 500 g faina
  • 250 g unt moale
  • 250 g zahar
  • 4 oua
  • 1 cana lapte
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat

Preparare Chec cu lapte si cacao:

  • Untul moale se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se obtine o crema pufoasa omogena.
  • Se adauga ouale pe rand, mixand dupa fiecare adaugare.
  • Adaugati faina amestecata in prealabil cu praful de copt, in 2-3 reprize, alternativ cu laptele, tot in 2-3 reprize.
  • Mixati usor pana la omogenizare.
  • Din compozitia obtinuta se scoate cca. 1/2 intr-un alt castron.
  • Peste aceasta se adauga cacaua, se amesteca pana la omogenizare.
  • Se pregatesc 2 forme medii de chec, punand in fiecare hartie de copt.
  • In fiecare forma se toarna ½ din compozitia fara cacao, apoi ½ din cea cu cacao.
  • Dati tavile in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 50-55 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Chec-ul cu lapte si cacao se lasa sa se raceasca in tavi, apoi se decoreaza cu zahar pudra si se pot taia in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.