Prajitura cu dovleac si cacao

1 Shares

Prajitura cu dovleac si cacao este un desert excelent de toamna, usor de preparat. Blatul pufos are aroma de portocala si se combina perfect cu glazura de ciocolata.

Ingrediente Prajitura cu dovleac si cacao:

  • 200 g piure de dovleac
  • 3 oua mari/4 mici
  • 180 g unt
  • 1 1/3 cana faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 cana zahar
  • 3 linguri cacao neagra
  • coaja rasa de la o portocala
  • ½ lingurita scortisoara macinata

Topping:

  • 3 linguri unt
  • 3 linguri lapte
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri cacao neagra

Preparare Prajitura cu dovleac si cacao:

  • Untul se topeste intr-o craticioara pe bain-marie impreuna cu zaharul (minus 3 linguri pe care le folosim la bezea).
  • Asteptati  sa se raceasca cateva minute untul topit, apoi  adaugati peste acesta piureul de dovleac, galbenusurile si coaja de portocala; se amesteca pana la omogenizare.
  • Intr-un castron se amesteca faina, praful de copt, cacaua si scortiosara.
  • Amestecul obtinut se incorporeaza in 2 transe in compozitia de oua-dovleac-galbenusuri obtinuta anterior.
  • Albusurile se bat cu cele 3 linguri zahar oprite anterior, pana cand se obtine o bezea tare.
  • Bezeaua se adauga treptat in  compozitia de dovleac-cacao, se amesteca usor cu o spatula cu miscari de jos in sus pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 20×20 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius timp de 30-40 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Dupa ce se raceste complet, turnati peste Prajitura cu dovleac si cacao glazura: se amesteca ingredientele de glazura intr-o craticioara pana cand zaharul si untul se topesc si se obtine o compozitie omogena.
  • Deasupra glazurei puteti rade ciocolata sau decora cu frisca.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.