Prajitura cu crema de iaurt si fructe

8 Shares

Prajitura cu crema de iaurt si fructe este un desert aromat foarte savuros. Crema delicata cu iaurt impreuna cu fructele folosite alcatuiesc o prajitura excelenta pe care trebuie s-o incercati.

Ingrediente Prajitura cu crema de iaurt si fructe:

Blat:

  • 280 g faina
  • 125 g unt rece
  • 70 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingurita praf de copt

Crema de  iaurt:

  • 800 g iaurt natural
  • 5 linguri zahar pudra
  • 3 albusuri
  • 2 plicuri budinca de vanilie

Fructe:

  • 300 g prune/caise/piersici
  • 1 lingura amidon

Preparare Prajitura cu crema de iaurt si fructe:

Blat:

  • Faina se amesteca cu untul rece taiat bucatele.
  • Se adauga zaharul  si praful de copt.
  • In final se incorporeaza galbenusurile, se framanta compozitia pana cand se obtine un aluat omogen.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 20×28 cm.
  • Aluatul obtinut se intinde intr-o foaie de dimensiunea tavii de copt si se asaza in   aceasta.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20 minute sau pana se rumeneste usor.

Intre timp, se prepara crema de iaurt:

  • Iaurtul se mixeaza cu zaharul pudra si continutul celor 2 plicuri de budinca de vanilie.
  • Albusurile se mixeaza pana cand se obtine o bezea tare.
  • Bezeaua obtinuta se incorporeaza cu ajutorul unei spatule in compozitia cu iaurt.
  • Intindeti crema de iaurt peste blatul partial copt.
  • Prunele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se rup pe jumatate se amesteca cu amidonul, apoi se asaza peste crema de  iaurt din tava cu mijlocul in sus.
  • Tava se da din nou in cuptor, reduceti temperatura acestuia la 160 grade celsius, lasati-o in cuptor cca. o ora.
  • Prajitura cu crema de iaurt si fructe se lasa sa se raceasca complet, apoi se poate taia si consuma.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.