Prajitura bicolora cu iaurt si budinca de vanilie

357 Shares

Prajitura bicolora cu iaurt si budinca de vanilie este desertul delicat, pufos si aromat pe care-l puteti pregati pentru orice ocazie. Stratul de iaurt si budinca este foarte racoritor si se armonizeaza perfect cu blatul fraged de cacao.

Prajitura bicolora cu iaurt si budinca de vanilie ff

Ingrediente Prajitura bicolora cu iaurt si budinca de vanilie:

Blat de cacao:

  • 2 oua
  • 1/2 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 125 g unt/margarina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura ulei
  • 5 linguri apa

Strat de iaurt si budinca de vanilie:

  • 400 g iaurt grecesc
  • 1/2 cana zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 5 linguri suc de lamaie
  • 2 oua

Preparare Prajitura bicolora cu iaurt si budinca de vanilie:

Blat de cacao:

  • Margarina, zaharul, cacaua, apa, uleiul se pun intr-o craticioara, la foc mic.
  • Lasati compozitia pe foc pana cand ingredientele se topesc si obtineti o compozitie omogena.
  • Se lasa sa se raceasca complet.
  • Albusurile se bat cu un praf de sare pana devin rigide.
  • Galbenusurile se adauga pe rand in compozitia de cacao, dupa ce acesta s-a racit complet, apoi se incorporeaza faina cernuta impreuna cu praful de copt.
  • In final se adauga albusurile batute, iar compozitia rezultata se toarna intr-o forma 20×20 cm in care ati pus hartie de copt.

Strat de iaurt si budinca de vanilie:

  • Albusurile se bat cu un praf de sare pana devin rigide.
  • Galbenusurile se mixeaza separat cu zaharul si zaharul vanilat.
  • Se adauga apoi iaurtul, praful de la budinca de vanilie si sucul de lamaie.
  • In final se incorporeaza albusurile batute, se amesteca usor compozitia si se intinde peste compozitia de cacao pusa anterior in tava de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 45-50 minute.
  • Se lasa sa se raceasca complet, apoi se decoreaza cu zahar pudra.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.