Prajitura cu zmeura si glazura de ciocolata alba

0 Shares

Prajitura cu zmeura si glazura de ciocolata alba este un desert fraged, aromat, usor de preparat. blatul umed se combina perfect cu fructele gustoase si topping-ul de ciocolata.

Ingrediente Prajitura cu zmeura si glazura de ciocolata alba:

  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar brun/alb
  • 100 g unt topit si racit
  • 1/2 cana ulei
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 cana lapte
  • 300 g zmeura

Glazura:

  • 80 g ciocolata alba
  • 1 lingura lapte
  • 1 lingurita unt

Preparare Prajitura cu zmeura si glazura de ciocolata alba:

  • Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Tunati uleiul, untul topit, laptele, amestecati usor pana la incorporare.
  • Adaugati faina cernuta amestecata in prealabil cu praful de copt, mixati usor pana la omogenizare cu ajutorul unei spatule.
  • Turnati jumatate din compozitie intr-o forma rotunda cu diametrul de 24 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Aranjati uniform zmeura, turnati restul de aluat.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 45 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul obtinut se lasa sa se raceasca in tava, apoi se decoreaza cu glazura de ciocolata alba: topiti ciocolata alba impreuna cu untul si laptele pe bain-marie; glazura obtinuta se toarna peste blatul racit.
  • Prajitura cu zmeura si glazura de ciocolata alba se taie in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.