Negresa cu crema de mascarpone si afine

18 Shares

Negresa cu crema de mascarpone si afine este un desert de vara exceptional. Blatul ciocolatos cu nuci se combina perfect cu crema delicioasa ce contine afine.

Negresa cu crema de mascarpone si afine


Ingrediente Negresa cu crema de mascarpone si afine:

Negresa:

  • 125 g unt
  • 100 g ciocolata neagra
  • 40 g cacao
  • 35 g faina
  • 150 g zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 oua
  • 25 g nuci macinate

Crema de mascarpone cu afine:

  • 250 g branza mascarpone rece
  • 120 g branza crema rece
  • 150 g ciocolata alba
  • 75 g afine

Preparare Negresa cu crema de mascarpone si afine:

Negresa:

  • Untul se topeste impreuna cu ciocolata pe bain-marie sau la microunde.
  • Compozitia obtinuta se lasa sa se raceasca putin apoi se adauga in aceasta nucile macinate.
  • Intr-un castron se amesteca faina cu cacaua, praful de copt si zaharul, apoi se adauga peste compozitia obtinuta anterior, se mixeaza bina pana la omogenizare.
  • In final se incorporeaza ouale, se mixeaza pana la omogenizare.
  • Turnati compozitia obtinuta intr-o tava de 20×28 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 20-25 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Negresa coapta se lasa sa se raceasca complet inainte de a intinde crema peste aceasta.

Crema cu mascarpone si afine:

  • Ciocolata alba se topeste pe bain-marie sau in cuptorul cu microunde.
  • Mascarponele se mixeaza cu branza crema pana la omogenizare.
  • Se adauga ciocolata alba topita, se mixeaza usor pana la omogenizare.
  • Afinele se amesteca intr-un blender cateva secunde, apoi se incorporeaza in crema de mascarpone.
  • Crema obtinuta se intinde peste negresa racita.
  • Se decoreaza cu afine proaspete. Negresa cu crema de mascarpone si afine se lasa la frigider cateva ore inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.