Negresa cu crema de mascarpone si frisca
Negresa cu crema de mascarpone si frisca este un desert exceptional pe care iubitorii de ciocolata o vor aprecia imediat. Blatul umed combinat cu crema de frisca alcatuiesc o prajitura savuroasa.
Ingrediente Negresa cu crema de mascarpone si frisca:
Negresa:
- 6 oua
- 1/2 cana cacao
- 1 1/2 cana faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 cana zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 150 g unt
- 200 g ciocolata neagra
Crema de mascarpone si frisca:
- 1 litru smantana pentru frisca rece
- 250 g mascarpone rece
- 1/2 cana zahar pudra
Decor:
- Fulgi de cocos
- 200 g ciocolata neagra
- 1/2 cana zahar pudra
Preparare Negresa cu crema de mascarpone si frisca:
Negresa:
- Topiti untul impreuna cu ciocolata rupta in bucatele pe bain-marie; amestecati usor ingredientele pana cand obtineti o compozitie omogena.
- Sosul de ciocolata obtinut se lasa sa se raceasca.
- Intr-un castron mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana cand acestea isi tripleaza volumul, iar zaharul se topeste (cca. 10 minute).
- Adaugati sosul de ciocolata racit, mixati usor pana la omogenizare.
- Cacaua se amesteca cu bicarbonatul se sodiu si praful de copt si se adauga in castron alternativ cu faina, in 2-3 reprize fiecare.
- Amestecati usor pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 20×28 cm in care ati ous hartie de copt.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 20-25 minute.
- Blatul obtinut se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in doua, obtinandu-se doua blaturi.
Crema de mascarpone si frisca:
- Mixati smantana pentru frisca rece cca. 10 minute pana se intareste.
- Adaugati apoi branza mascarpone si zaharul pudra, mixati usor pana la omogenizare.
Asamblare Negresa cu crema de mascarpone si frisca:
- Asezati unul din blaturile cu ciocolata pe un platou de prajituri.
- Intindeti crema de frisca si mascarpone obtinuta.
- Asezati cel de-al doilea blat.
- Deasupra turnati glazura: topiti ciocolata rupta in bucatele pe bain-marie impreuna cu zaharul pudra (se asteapta sa se raceasca).
- Presarati fulgi de cocos peste glazura de ciocolata.
- Dati Negresa cu crema de mascarpone si frisca la frigider minim 3-4 ore inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us: