Negresa cu crema de mascarpone si frisca

Negresa cu crema de mascarpone si frisca este un desert exceptional pe care iubitorii de ciocolata o vor aprecia imediat. Blatul umed combinat cu crema de frisca alcatuiesc o prajitura savuroasa.

Ingrediente Negresa cu crema de mascarpone si frisca:

Negresa:

  • 6 oua
  • 1/2 cana cacao
  • 1 1/2 cana faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 cana zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 g unt
  • 200 g ciocolata neagra

Crema de mascarpone si frisca:

  • 1 litru smantana pentru frisca rece
  • 250 g mascarpone rece
  • 1/2 cana zahar pudra

Decor:

  • Fulgi de cocos
  • 200 g ciocolata neagra
  • 1/2 cana zahar pudra

Preparare Negresa cu crema de mascarpone si frisca:

Negresa:

  • Topiti untul impreuna cu ciocolata rupta in bucatele pe bain-marie; amestecati usor ingredientele pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Sosul de ciocolata obtinut se lasa sa se raceasca.
  • Intr-un castron mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana cand acestea isi tripleaza volumul, iar zaharul se topeste (cca. 10 minute).
  • Adaugati sosul de ciocolata racit, mixati usor pana la omogenizare.
  • Cacaua se amesteca cu bicarbonatul se sodiu si praful de copt si se adauga in castron alternativ cu faina, in 2-3 reprize fiecare.
  • Amestecati usor pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 20×28 cm in care ati ous hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 20-25 minute.
  • Blatul obtinut se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in doua, obtinandu-se doua blaturi.

Crema de mascarpone si frisca:

  • Mixati smantana pentru frisca rece cca. 10 minute pana se intareste.
  • Adaugati apoi branza mascarpone si zaharul pudra, mixati usor pana la omogenizare.

Asamblare Negresa cu crema de mascarpone si frisca:

  • Asezati unul din blaturile cu ciocolata pe un platou de prajituri.
  • Intindeti crema de frisca si mascarpone obtinuta.
  • Asezati cel de-al doilea blat.
  • Deasupra turnati glazura: topiti ciocolata rupta in bucatele pe bain-marie impreuna cu zaharul pudra (se asteapta sa se raceasca).
  • Presarati fulgi de cocos peste glazura de ciocolata.
  • Dati Negresa cu crema de mascarpone si frisca la frigider minim 3-4 ore inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon9

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.