Prajitura cu cocos iaurt si frisca

54 Shares

Prajitura cu cocos iaurt si frisca este un desert excelent, perfect pentru iubitorii de cocos. Crema fina cu iaurt, frisca si cocos se combina foarte bine cu blatul fraged tip pandispan.

Prajitura cu cocos iaurt si frisca

Ingrediente Prajitura cu cocos iaurt si frisca:

Blat:

  • 6 oua
  • 120 g faina
  • 40 g amidon
  • 140 g zahar

Crema de cocos iaurt si frisca:

  • 200 g fulgi de cocos
  • 400 g iaurt natural cremos
  • 500 ml smantana pentru frisca rece
  • 2 plicuri gelatina granulata
  • 70 g zahar pudra

Decor:

  • 3 linguri fulgi de cocos

Preparare Prajitura cu cocos iaurt si frisca:

Blat:

  • Bateti albusurile cu un praf de sare pana devin spuma tare.
  • Adaugati zaharul in 2 reprize, mixati pana cand obtineti o bezea tare.
  • Adaugati galbenusurile, mixati la viteza mica cateva secunde, cat sa se incorporeze acestea in bezea.
  • Adaugati faina amestecata in prealabil cu amidonul, amestecati usor cu o spatula pana la omogenizare.
  • Turnati compozitia intr-o tava de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20-25 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul copt se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie pe jumatate obtinandu-se astfel doua blaturi.

Crema de cocos iaurt si frisca:

  • Puneti fulgii de cocos si iaurtul intr-un castron, amestecati, lasati fulgii sa se inmoaie in iaurt cca. 1 ora.
  • Dupa aceea inmuiati gelatina intr-o cana cu cca. 150 ml apa, iar dupa 5 minute, dizolvati gelatina pe bain-marie.
  • Dupa ce s-a dizolvat se asteapta cateva minute sa se raceasca, apoi se toarna in castronul cu fulgii inmuiati in iaurt.
  • Mixati pana cand gelatina este incorporata bine in compozitia de iaurt+cocos, dati castronul la frigider cca. 10 ā€“ 15 minute, ca gelatina sa inceapa sa se inchege usor.
  • Smantana pentru frisca rece se mixeaza cu zaharul pudra pana cand se obtine o frisca ferma.
  • Frisca obtinuta se va incorpora in 2-3 reprize in compozitia de iaurt-cocos-gelatina ce a stat putin la frigider.

Asamblare Prajitura cu cocos iaurt si frisca:

  • Asezati unul din blaturile obtinute pe un platou de prajituri.
  • Peste acesta se intinde uniform cca. 2/3 din crema de cocos si iaurt obtinuta.
  • Asezati cel de-al doilea blat.
  • Intindeti uniform restul de crema.
  • Deasupra decorati cu cele 3 linguri fulgi de cocos.
  • Dati Prajitura cu cocos iaurt si frisca la frigider minim 8 ore inainte de a o taia si consuma.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.