Guguluf cu cacao si stafide
Savurosul Guguluf cu cacao si stafide este un desert clasic, usor de preparat. Aroma stafidelor confera un gust foarte placut acestui chec simplu.
Ingrediente Guguluf cu cacao si stafide :
- 200 g unt
- 200 g zahar
- 250 g faina
- 6 oua
- 2 lingurite praf de copt
- 1 lingura cacao
- 1 lingura stafide
- 1 lingurita esenta de rom
Preparare Guguluf cu cacao si stafide :
- Mixati unul cu zaharul pana cand obtineti o compozitie omogena.
- Se adauga ouale pe rand, esenta de rom, stafidele.
- Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se adauga in compozitie.
- Din compozitia rezultata scoateti 7 linguri intr-un alt castron si peste acest aluat adaugati lingura de cacao, mixati pana la omogenizare.
- Ungeti cu unt/ulei si presarati apoi faina intr-o forma de guguluf cu diametrul de 23 cm.
- Turnati compozitiile pe rand, apoi dati tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 40-50 minute, verificati cu scobitoarea.
- Guguluful cu cacao si stafide se scoate apoi din cuptor, se lasa cca. 10-15 minute sa se raceasca in forma, apoi se scoate din forma si se lasa sa se raceasca complet.
- Se decoreaza cu zahar pudra si se taie in felii.
Please follow and like us: